mandag den 30. november 2015

"Alt eller intet" - Nicola Yoon

Alt eller intet af Nicola Yoon
Alt eller intet af Nicola Yoon
Original titel: Everything, Everything - Forfatter: Nicola Yoon - Forlag: Carlsen - Sidetal: 320
Anmeldereksemplar fra Carlsen.

"Min sygdom er lige så sjælden, som den er berømt. Jeg er dybest set allergisk over for verden. Jeg har ikke været uden for huset i 17 år. De eneste mennesker, jeg nogensinde ser, er min mor og min sygeplejerske, Carla. Men så en dag holder der en flyttebil foran nabohuset. Jeg kigger ud ad vinduet, og der står han. Han er høj, slank og alt hans tøj er sort. Sort T-shirt, sorte jeans, sorte kondisko og en sort hue, der skjuler hans hår. Han hedder Olly. Vi kan måske ikke forudsige alt, men vi kan forudsige nogle ting. For eksempel bliver jeg helt sikkert forelsket i Olly. Det bliver næsten helt sikkert en katastrofe."

Dette var en af de bøger, som jeg havde glædet mig mest til at læse i år! Den var simpelthen så sød, rørende og interessant. Historien indeholder ikke kun tekstafsnit, men også emails, chat-beskeder og andre noter, som hovedpersonen laver, hvilket gør læseoplevelsen helt unik. Jeg syntes næsten kun lige, at jeg havde åbnet bogen, før jeg faktisk sad og havde læst den færdig. Jeg slugte den simpelthen råt!

Jeg var helt vild med Madeline, men Carla og Olly var virkelig også fantastiske! Bogen beskriver virkelig så fint de spæde skridt i forelskelse, og det summer næsten i ens egen krop, mens man læser om Madeline og Olly. Det er så sødt, så skrøbeligt og så hjertevarmt! Derudover var jeg vild med historiens forløb, og jeg havde slet slet slet ikke forudset det plottwist, der lige pludselig ændrede historiens gang, hvilket jeg stadig er helt vildt overrasket over - det er ret så gennemført.

"Jeg vender mig ikke, men taler til Carla i spejlet. "Er du sikker på det her? Synes du ikke længere, det er farligt?" "Prøver du at tale mig fra det?" Hun kommer hen og lægger en hånd på min skulder. "Der er en risiko ved alt. Det er også farligt, hvis man ikke gør noget. Det er op til dig."" - citat side 75.

Selvom bogen var rigtig skøn, så manglede jeg bare et eller andet. Jeg kan ikke decideret sætte fingeren på hvad - måske var den for kort, måske manglede jeg closure? Jeg er ikke helt sikker, men der var en lille smule skuffelse i mig, da jeg havde vendt den sidste side i bogen. Den er dog stadig vildt herlig, og jeg er så glad for endelig at have læst den. Et frisk pust blandt alle de andre nye ungdomsbøger, der bliver udgivet for tiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar