onsdag den 14. oktober 2015

"Trolddom og Falkefjer" - Helle Ryding

Trolddom og falkefjer af Helle Ryding
Trolddom og falkefjer af Helle Ryding
Trolddom og falkefjer af Helle Ryding
Original titel: Trolddom og Falkefjer - Forfatter: Helle Ryding - Forlag: Nyt Nordisk Forlag - Sidetal: 128
Anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag.

"Silja er på flugt. Hun er anklaget for at have myrdet den rige Ridder Regnars søn, den flotte og populære Eigil. Men Silja har ikke myrdet Eigil. Eigill er blevet forhekset af en ond troldkvinde og forvandlet til en falk. Nu følges han med Silja, som flakker ensomt rundt på Eigils hest. Alle steder er folk bange for at tale med hende. De har hørt rygter om, at Silja er en heks, og at falken er hendes døde forlovede. Og de jager Silja og falken væk med sten og hunde. Men Silja er ikke nogen heks, hun er bare en fattig tjenestepige fra Ridder Regnars borg. Og hun holder af Eigil og vil forfærdelig gerne hjælpe ham. Men hun har hårdt brug for at finde nogen, som ved, hvordan man kan få ophævet den trolddom, der har gjort ham til falk."

Denne børnebog var let læselig og der er de herligste illustrationer til, som virkelig passer perfekt til selve historien. Det er en spændende beretning om Silja, trolddom og falke - og et slags eventyr for at bekæmpe det onde. Helle Ryding kunne med fordel have gjort bogen længere eller opdelt den i eventuelt flere bind.

For selvom bogen var god, så synes jeg at mange af tingene gik alt for hurtigt. Der kunne sagtens være uddybet en hel del flere steder, og man kunne også have brugt lidt mere tid på karakteropbygningen, så de blev lidt dybere. Jeg ved godt, at det er en børnebog, og at dette ikke nødvendigvis er et must for at børnene skal nyde historien, men for ældre læsere, som jeg selv, så kunne det have været så fint, hvis karaktererne var nemmere at relatere til. 

""Så er du den helt rette" smilede Fru Flavia. Dengang havde jeg ingen anelse om, hvad der gemte sig bag de ord." - citat side 19.

Men når alt kommer til alt, så er det en hyggelig fortælling, og jeg tror især, at den ville egne sig rigtig godt til oplæsning for et yngre publikum. Illustrationerne har også en hel del af sige i forhold til helhedsindtrykket af bogen, og de er altså bare spot on! Så samlet set kommer læseren ud på et fint lille eventyr.

4 kommentarer:

 1. Det er altså en rigtig fin bog - måske låner jeg den af dig på et tidspunkt! ;-)
  Åh og billederne! Hvor blev de bare gode! :')

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du hjertens gerne - den er hurtigt læst i hvert fald! :D

   Jaaa, jeg er SÅ glad for dem! Stemmer seriøst for Narnia-photoshoot, når der er sne ;)

   Slet
 2. Åh, en fin bog! Og super lækker jakke/sjal-ting du har på! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den! :D

   Mange tak! Den er fra Det Gl. Hønsehus (de har mange fine ting!) - http://www.detglhønsehus.dk/ <3

   Slet