fredag den 23. oktober 2015

"Oprører" (Dæmondræberen #1) - Louise Haiberg

Oprører af Louise Haiberg
Oprører af Louise Haiberg
Oprører af Louise Haiberg
Original titel: Oprører - Forfatter: Louise Haiberg - Forlag: Tellerup - Sidetal: 483
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"Navnet er Dominic. Enhver dæmon kender mit ansigt og drømmer om at aflevere mit hoved til Lucifer. Jeg har vandret på jorden i årtusinder. Boet i Helvede og ledt dæmoniske horder i krigen mod englene. Ikke ligefrem min glansperiode, men ingen er perfekt. Jeg gjorde oprør – årsagen til at jeg i dag er hadet af min egen race og lever skjult blandt menneskene. Før blev jeg kaldt Dominic Engledræber. I dag går jeg under navnet Dominic Dæmondræber. Dette er min historie …"

Jeg havde enormt høje forventninger til denne bog, da den er blevet rost til skyerne i blogland - og jeg kan sagtens sætte mig ind i hvorfor. Historien er meget interessant, og den foregår både i nutiden, men har også en masse flashbacks til historiske begivenheder. Dominic er en virkelig rapkæftet og arrogant karakter, men det var virkelig en fornøjelse, at han var sådan. Normalt i bøger, så er det altid de mindre vigtige karakter, som har den attitude, så det var virkelig interessant at følge én, som var sådan konstant. Derudover så er han ret så sarkastisk og komisk, så man kommer hurtigt til at holde af ham.

Jeg blev dog overrasket over, hvor voldelig og blodig bogen var! Det havde jeg på ingen måde regnet med, og da den stil ikke altid fungerer lige godt for mig, så blev jeg lidt skeptisk. Selve historien i sig selv er god, men jeg manglede dog noget kærligheds-relateret. Jeg kan dog forstå på mange, at de netop nyder at den er så barsk og lige på, og ikke så sukkersød, som så mange andre fantasy-bøger kan være, men jeg manglede det dog lidt alligevel. Men jeg har hørt en lille fugl synge om, at der vil komme mere af den slags i de efterfølgende bøger.

"Efter tusindvis af års erfaring vidste jeg at panik aldrig hjalp en skid. Jeg havde set utallige mennesker fejle, netop fordi de blev overvundet af deres frygt. Jeg måtte ikke. Kunne sgu ikke fejle. Det var ikke en mulighed. Jeg var fandme ikke typen!" - citat side 389

Så alt i alt var det en blandet fornøjelse. Bogen var god, og jeg har bestemt tænkt mig at læse videre. Dominic er en virkelig skæv og interessant karakter, og jeg kan godt lide hele det setup med himlen, helvede og jorden. Louise Haiberg skriver fængende, og man flyver nærmest igennem bogen. Jeg glæder mig til at se, hvad der sker med Dominic fremover og den konstante krig mellem himlen og helvede. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar