fredag den 30. oktober 2015

"Once Upon a Time: Red's Untold Tale" - Wendy Toliver

Once upon a time: Red's untold tale af Wendy Toliver
Once upon a time: Red's untold tale af Wendy Toliver
Once upon a time: Red's untold tale af Wendy Toliver
Original titel: Once Upon a Time: Red's Untold Tale - Forfatter: Wendy Toliver - Forlag: Kingswell Teen - Sidetal: 416

"The hooded cloak was made of rich red fabric, a lovely brocade on the outside and lined in lush velvet. I stood and tried it on, loving how the hood draped over my braids and the cape flowed so regally to the ground."

Bogen lagde egentlig forholdsvis godt ud. Den var interessant, og jeg var så spændt på at lære Red bedre at kende, da jeg synes hun er en herlig karakter i tv-serien. Men så fortsatte spændingskurven altså også bare ligeud. Selve handlingen er ikke dårlig, den er bare ret stillestående. Vi får en masse informatoner om byen og dens indbyggere, samt små intriger imellem folk, men man sidder ikke på kanten af stolen for at læse videre. Det gjorde bogen til en lidt 'meh' oplevelse for mig - den var fin nok, men bare langt fra, hvad jeg havde håbet på.

Spændingskurven nåede dog sit højdepunkt i løbet af de sidste 10-15 sider. Derfra gik alt til gengæld vanvittigt stærkt, og det virkede bare alt for forhastet. Man bliver på en måde efterladt med flere spørgsmål efter man har læst bogen, end mens man læste den. Ikke nok med det - så havde jeg også regnet med at det var en standalone - men det er åbenbart første bog i en serie... Det skuffede mig enormt meget, da jeg så ikke har fået en afslutning på noget som helst.

"In every fairy tale is a nugget of truth - especially those found in dusty old storybooks. You have to open your heart and let the truth find you." - citat side 348.

Karakteren Red er dog forholdsvis realistisk gennem det meste af bogen. Der var kun få steder, hvor jeg rynkede på næsen, og undrede mig over, om hun ville reagere sådan i serien. Derudover kunne jeg rigtig godt lide Peter, selvom han dog virker som et lidt urealistisk godt menneske, da der jo gerne skulle være lidt af hvert i alle mennesker, men han er bare god, som dagen er lang. Jeg ved vitterligt ikke, om jeg har lyst til at læse videre i serien. Bogen var fin nok, og det er derfor den får 3 stjerner frem for 2 - den har potentiale, men det er ikke blevet udnyttet godt nok, desværre. En stille og rolig læseoplevelse med et fint sprog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar