fredag den 25. september 2015

"Wonder" - R. J. Palacio

Wonder af R. J. Palacio
Wonder af R. J. Palacio
Wonder af R. J. Palacio
Original titel: Wonder - Forfatter: R. J. Palacio - Forlag: Alvilda - Sidetal: 360
Anmeldereksemplar fra Alvilda.

"August “Auggie” Pullman blev født med et deformt ansigt, der har forhindret ham i at gå i skole. Indtil nu … Snart skal han begynde i en helt almindelig 5. klasse. Det er aldrig nemt at være “den nye”. Især ikke, når man ser ud som Auggie. Men indeni er han som alle andre. Eller som han selv siger: "Den eneste grund til, at jeg ikke er helt normal, er, at folk ikke ser mig sådan.""

Den her bog ramte mig så hårdt. Jeg havde slet ikke forventet særlig meget af den, men jeg kunne bare sætte mig ind i hele historien, og mit empatiske jeg havde så ondt af drengen August. Han er en fantastisk karakter, og hans familie er endnu mere fantastisk! Det er sjældent i ungdomsbøger at forældrene er særlig meget til stede, men det er de virkelig i denne, og åh hvor var det bare rart.

Gennem bogen følger man historien fra forskellige synsvinkler - primært Auggies, men også hans søsters, hans venner og hans søsters venner. I starten var jeg lidt skeptisk over den opbygning, da jeg egentlig helst ville fortsætte med at læse fra Auggies synsvinkel, men det fungerer faktisk virkelig godt, og jeg er så glad for, at bogen er sat op på den måde! Da jeg først havde åbnet bogen, så stoppede jeg ikke med at læse, før jeg nåede til den sidste side - også selvom det pludselig var midt om natten.

""Hvorfor skal jeg absolut være så grim, mor?" hviskede jeg. "Nej, skat, nej, du er ikke ..." "Det ved jeg jo, jeg er." Hun kyssede mig overalt i ansigtet. Hun kyssede de øjne, der hang alt for langt nede, hun kyssede de kinder, der så ud, som om de var blevet slået ind. Hun kyssede min skildpaddemund. Hun sagde blide ord, som jeg vidste, var ment som en trøst, men ord kan ikke lave om på mit ansigt." - citat side 76.

Den her bog gjorde mig igen opmærksom på, hvor forfærdeligt onde børn kan være - både ubevidst og bevidst. Men ikke bare børn, selv voksne kan også være uforklarligt ondskabsfulde, og det ramte bare så hårdt, for jeg ved jo godt, at verden ikke altid er et rart sted, men denne bog formår bare at pensle det ud på en måde, der simpelthen fik tårerne til at trille ned ad mine kinder gentagende gange. Jeg knuselsker den, og det er virkelig en bog, som alle bør læse. "Choose Kind" - vær venlig, det kræver ikke så forfærdeligt meget, og det kan virkelig gøre en forskel for andre.

10 kommentarer:

 1. August og hans familie (især forældrene) = <3!

  SvarSlet
 2. Det er da helt utroligt så gode anmeldelser den her bog har fået. Så bliver jeg da kun mere glad for at have fået den. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal snart få den læst! Jeg er spændt på at høre, hvad du synes :D

   Slet
 3. Den må jeg da hellere få tilføjet til min evigt voksende TBR-liste. :-)

  SvarSlet
 4. Den lyder simpelthen så god, må snart få den læst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes! :D

   Slet