fredag den 18. september 2015

Anbefaling: Efterårslæsning


Nu er det ved at være efterår og i den forbindelse vil jeg gerne anbefale nogle bøger til jer! Nogle af bøgerne har jeg selv læst om efteråret, mens andre er nogle jeg planlægger at læse dette efterår! Det er en blanding af børne- og ungdomsbøger, samt lidt voksenbøger og en enkelt klassiker.

Bøger, som jeg selv har læst om efteråret:

"Tomorrow, When the War Began" af John Marsden. Denne dystopiske bog var virkelig en action- og spændingsfyldt efterårslæsning, og da det er en serie, så håber jeg en dag at få læst resten - de er trods alt ikke så intimiderende af størrelse. Det er en af de undervurderede bøger i genren efter min mening!

"Percy Jackson"-serien af Rick Riordan. Selvom denne serie er børnebøger, og er skrevet på et meget letlæseligt sprog, så er det simpelthen en fornøjelse at læse om Percy og hans venner! Jeg har læst hele serien, og jeg nød den virkelig meget - jeg var især imponeret over al den viden, som man får fra den græske mytologi. Den kan varmt anbefales!

"The Scorpio Races" af Maggie Stiefvater. Jeg elsker Stiefvaters skrivestil, og denne bog var ingen undtagelse! Jeg kunne godt lide den, dog elskede jeg den ikke helt, selvom jeg egentlig gerne ville. Men det er fordi der er meget heste-relateret med i bogen, og jeg har aldrig haft den store interesse for heste. Men bogen er nu god alligevel!

"Jane Eyre" af Charlotte Brontë. Dette er en af mine yndlingsklassikere, og den er så efterårs- og vinteragtig at den bare er så perfekt at læse i denne årstid. Den er ret gotisk, men også hjertevarm og tankevækkende. Et must-read.

"Monster" af Patrick Ness. Denne bog skal læses på et tidspunkt i ens liv. Uanset om det er vinter, forår, sommer eller efterår. Jeg læste den her i efteråret, og synes derfor at den passer ret godt til årstiden. Læs den, læs den, læs den! (Anmeldelse: "Monster")

"Looking for Alaska" af John Green. (Dette er faktisk den eneste bog, som jeg ikke har læst om efteråret... meeeen). Dette er min yndlingsbog af John Green - hvis ikke vi tæller 'Will Grayson, will grayson' med fordi David Levithan også er med der - og det var faktisk også den allerførste John Green-bog, som jeg læste. Den giver en form for efterårs-feel, og jeg synes derfor at den skulle med i denne anbefaling.

Bøger, som jeg i hvert fald skal have læst dette efterår:

"Lad Ulvene Komme" af Carol Rifka Brunt. Denne bog har jeg overvejet at læse SÅ længe, så da den endelig udkom på dansk, så var der ikke nogen tvivl længere. Jeg bliver nødt til at læse den! Coveret giver mig en ret efterårsagtig eftertænksomhedsfølelse, så jeg håber virkelig at den passer med denne årstid.

"Kvinden i toget" af Paula Hawkins. Normalt læser jeg ikke thrillere, men denne bog har virkelig fået meget omtale, så nu vil jeg ligesom gerne se 'what the fuss is about'. Derudover læste jeg også en thriller forrige efterår, og det passede mig egentlig fint. Så jeg fortsætter lige traditionen med at bevæge mig lidt ud fra min comfort-zone.

8 kommentarer:

 1. Inspirerende post - må se at få læst Monster.

  SvarSlet
 2. Jeg elsker efterårsbøger! Sjovt nok forbinder jeg mere efteråret med dystre/uhyggelige bøger, så det er der, jeg hiver horrorbøgerne frem. Men efterår er for mig også triste/vemodige bøger, hvor en bog som 'Monster' passer perfekt ind. Jeg er pt. i gang med at læse 'Burial Rites', som på ingen måde er opmuntrende, og som jeg har ventet med at læse indtil nu.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville sådan ønske at jeg turde læse 'horror', men det bliver lidt for skummelt til lille mig :D
   Jeg gemmer også ofte bøger, fordi jeg tænker at de vil være bedst til en bestemt 'årstid' eller lignende.

   Slet
 3. "Tomorrow, When the War Began" har stået på min to-read liste siden jeg så filmen. Jeg er dog aldrig kommet i gang med serien, selvom jeg stadigvæk gerne vil læse den. :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Den første bog er i hvert fald god! Tror snart jeg vil gense filmen egentlig :D

   Slet
 4. "Monster" og "Kvinden i toget" er helt sikkert også på min liste til efteråret!

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet