lørdag den 15. august 2015

"Uhyret i Loch Ness" (Myter og mysterier #1) - Jesper. W. Lindberg

Uhyret i Loch Ness af Jesper W. Lindberg
Uhyret i Loch Ness af Jesper W. Lindberg
Uhyret i Loch Ness af Jesper W. Lindberg
Original titel: Uhyret i Loch Ness - Forfatter: Jesper W. Lindberg - Forlag: Tellerup - Sidetal: 169
Anmeldereksemplar fra Tellerup.

"Året er 1880, og den skotske dykker Duncan MacDonald ligger gispende på kutterens dæk. Han er i chok. Øjeblikket forinden har han undersøgt et skibsvrag på bunden af søen Loch Ness, hvor et forfærdeligt syn mødte ham. Aldrig mere vil han lade sig sænke ned i det mørke dyb. Aldrig mere vil han tvivle på de historier han fik fortalt som barn. De er alle sammen sande. Der findes virkelig et uhyre i Loch Ness! Tag med på en rejse ind i mystikkens verden, hvor vi kigger nærmere på myten om Loch Ness-uhyret i Skotland." 

Denne fagbog var skøn og lærerig. Mysteriet om uhyret fra Loch Ness har altid fascineret mig, men jeg har aldrig rigtigt fået kigget nærmere på selve myten omkring dette 'monster'. Vi får her en fin beskrivelse af mysteriet og teorierne omkring Loch Ness. Der er basale fakta, der er beskrivelser fra øjenvidner, der er billeder (både de falske og de 'ægte') og en masse beretninger om, hvilket slags 'dyr' der måske gemmer sig på søens bund.

Selv hvis man ikke har hørt noget om uhyret fra Loch Ness, så kan man sagtens dykke ned i denne bog. Man får vitterligt serveret mange detaljer på et sølvfad, og så må man jo så selv forholde sig kildekritisk til det. Fagbogen er skrevet så sobert, så den ikke på nogen måde prøver at tvinge en til at beslutte sig for, om man tror på det eksisterer eller ej.

"Men sandhed findes sjældent i gamle skrøner og vandrehistorier. De leder os tværtimod på afveje, og derfor er det vigtigt ikke at tro på alt hvad man læser." - citat side 8.

Selvom man selvfølgelig skal forholde sig en anelse skeptisk til, hvad man læser omkring myter og mysterier, så får man alligevel et godt overblik over selve myten, og kan derfra selv vurdere, om man tror på der eksisteret et 'monster' i søen eller om det bare er en stor fisk og forstyrrelser i vandet. Jeg glæder mig til at se, hvor resten af denne serie af fagbøger bevæger sig hen af. Den kan klart anbefales, hvis man interesserer sig for Loch Ness og myten derfra.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar