søndag den 23. august 2015

TBR-jar part 2


For snart 16 måneder siden, der lavede jeg min første TBR-jar (To Be Read) - og det var den grimmeste lille krukke nogensinde, men den indeholdte sedler med bøger, som jeg har stående på mine reoler, men endnu ikke har fået læst. Da jeg for et par måneder siden læste et indlæg hos søde Anne Nikoline om hendes læse-krukke, så blev jeg inspireret til at gøre min lidt flottere! 

Jeg har brugt et par timer på at klippe, skrive titler på enkeltstående bøger og serier ned på papiret, for derefter at klistre det sammen med et farverigt klistermærke og putte det i krukken. Derudover har jeg bundet et fint bånd rundt om og lavet en sløjfe. Der er i alt 109 små sedler - som er bøger eller serier, jeg har stående på min bogreol, men som jeg endnu ikke har fået læst. Der er nogle få bøger, som jeg ikke har skrevet ned, da jeg regner med at læse dem i den nærmeste fremtid.

Så der er altså 109 sedler. På min Goodreads-liste over ejede bøger, som jeg endnu ikke har læst, er antallet på 202 bøger. Da jeg lige nu ejer cirka 396 bøger, så er det altså over halvdelen af bøgerne, som jeg endnu ikke har læst. Det blev jeg lidt chokeret over, og jeg har tænkt mig at prøve på at læse flere af de bøger jeg har stående, fremfor at storme ud og købe nye bøger til den evigt voksende bunke.

18 kommentarer:

 1. Hvor er den altså fin ! Jeg er selv kommet til sidste bog på min TBR- liste, som jeg lavede til mig selv da sommerferien begyndte! Det har været så fedt, med alle de bøger jeg aldrig troede jeg skulle få læst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor lyder det bare lækkert! Sejt gået :D

   Slet
 2. Sikke en rigtig god idé! Også jeg har mange bøger, som jeg ikke har læst hjemme og venter på det rigtige tidspunkt til at blive læst. Det er svært at modstå fristelsen til at tage nye bøger, vi aldrig nok! Og tiden er altid for kort ... I krukken du lægge alle de bøger, du ikke har læst og gøre en lodtrækning til at beslutte, hvad de skal læse?

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha ja, man kan aldrig få nok bøger! ;D
   Jep, alle bøger, som jeg ikke har læst, og hvis jeg så en dag ikke helt ved, hvad jeg vil læse, så kan jeg trække en fin papirlap! :)

   Slet
 3. Det er en virkelig god idé med sådan en krukke, og hvor er din blevet fin! :)
  Jeg er bange for at det ikke ville fungere ret godt for mig, fordi jeg læser meget efter humør. Så tror jeg ville komme til at snyde og lægge sedlen tilbage, hvis jeg ikke lige følte for den bog jeg trak alligevel :p men burde nok give det et forsøg, for har virkelig også alt for mange ulæste bøger stående.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have! Jeg er også ret glad for resultatet! :D
   Haha det kender jeg godt - er også lidt nervøs for, om jeg nu også læser den bog, som jeg trækker..
   Nu prøver jeg i hvert fald igen, og så må vi se! ;)

   Slet
 4. Ih, hvor er det dog blevet fint! Det er så tidskrævende, men det er virkelig også en fin ting at have stående - selv hvis man ikke bruger den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg synes virkelig også, at din er noget af det fineste!
   Det har du ret i - jeg synes også den er flot bare til pynt :D

   Slet
 5. Hold op hvor må du have brugt mange timer på det arbejde! Det tror jeg slet ikke jeg ville kunne gøre; mest af alt fordi jeg er sådan en lystlæser, og hvis jeg påtvinger mig selv at læse noget ved den slags lodtrækning vil jeg føle mig snydt til at læse noget af alt det andet jeg bare har meget mere lyst til at læse. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tog også lidt længere tid end jeg havde regnet med! :D
   Det kender jeg godt.. Jeg tager den også lidt på gefühl om det virker eller ej for mig.

   Slet
 6. Jeg har ellers forsvoret, at jeg skulle have en TBR-krukke - men du har givet mig lyst til at lave en... og jeg har rigtig mange ulæste bøger på mine reoler, så det ville nok være en ret go idé! Så kan man jo tage et dyk i krukken når man får lyst ind i mellem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha det kan varmt anbefales! Selvom man måske ikke får den brugt, så synes jeg altså at den pynter SÅ fint på ens hylde alligevel :D

   Slet
 7. Så fik jeg endelig tjekket din blog ud, og gemt den med et bogmærke ;-)
  Sikke en god ide! Har selv samme problem. Tror jeg vil gøre dig kunsten efter ;-)
  Emneskift, fik du bestil den der bookish box for september måned!? :D

  Mange hilsner
  Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha yay! Du er så sød :D
   Det lyder som en god idé!

   Og ja... Det kom jeg måske til... Hahaha - men jeg er SÅ spændt! Især efter din lækre box jo ;)

   Slet
 8. Hvor er den blevet fin. Jeg havde også en TBR-jar i en periode, men brugte den så sjældent, så den stod mest og samlede støv og gav mig dårlig samvittighed, så endte med at skaffe mig af med den. Jeg håber dog du får en masse glæde og gode læseoplevelser ud af din!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg håber virkelig også at jeg bliver bedre til at bruge den nu :D

   Slet
 9. Jeg er også kommet tilbage til min TBR-krukke igen her efter endt specialeskrivning. Det er skønt, og jeg glæder mig til at se, hvad jeg trækker næste gang :D

  SvarSlet
  Svar
  1. ÅH det lyder godt! Og tillykke med at have nået målstregen! :D

   Slet