tirsdag den 11. august 2015

"Som en skygge" (Night Angel #1) - Brent Weeks

Som en skygge af Brent Weeks
Som en skygge af Brent Weeks
Som en skygge af Brent Weeks
Original titel: The Way of Shadows - Forfatter: Brent Weeks - Forlag: Tellerup - Sidetal: 708
Anmeldereksemplar fra Tellerup.

"Den perfekte dræber har ingen venner. Kun mål. For Durzo Blint er snigmord en kunstart, og han er byens mest talentfulde kunstner. For Azoth er overlevelse en daglig kamp. Han er opvokset i Slummen og har lært på den hårde måde at bedømme folk hurtigt og at tage chancer. Chancer som at bede Durzo Blint om at tage ham i lære som blodsvend. Men for at blive antaget må Azoth lægge sit liv bag sig, skifte identitet til Kylar Stern og lære at navigere i blodsvendenes verden af politiske intriger og mystisk magi. Og først og fremmest må han lære at udvikle sans for drab."

Jeg havde ikke hørt om denne serie før Tellerup skulle udgive den, og selvom jeg var intimideret af bogens tykkelse, så lokkede bagsideteksten alligevel. Selvom jeg normalt ikke læser så mange voldelige historier, så var denne bog simpelthen så spændende og nervepirrende! Der sker noget hele tiden, og man keder sig aldrig, hvilket er ret praktisk når bogen er så lang. Der er så mange karakterer og intriger, som man får indblik i og man når næsten ikke at trække vejret - hvilket var en ret positiv overraskelse for mig.

Jeg kunne godt lide, at man aldrig rigtigt kunne forudsige, hvad der ville ske. Vi følger forskellige personers perspektiv, og selvom nogle af karaktererne kan virke overflødige, så formår de alligevel at få en 'rolle' senere hen i historien, som var ret uventet. Actionfyldt og virkelig spændende!

"Han stirrede til hendes ansigt forsvandt, og han kun så røde snit og flænger hvor hendes ansigt havde været. De røde snit blev hvidglødende og brændte sig ind i hans hukommelse, brændemærkede ham. Han stod fuldstændig stille, så arrene i hans sind ville bevare et fejlfrit billede af hvad han havde gjort, bevare et perfekt billede af flængerne i hendes ansigt." - citat side 79.

Grænsen mellem hvad der er rigtigt og forkert, samt hvad der er godt og ondt, er meget tvetydig. Det er op til læseren at afgøre, hvem der er de onde, og hvem der er de gode - og det bliver til tider en anelse for politisk. Men historien er helt sikkert gennemført, og jeg glæder mig til at læse videre i serien - Brent Weeks skriver virkelig fængende!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar