søndag den 9. august 2015

Litterære indrømmelser #4 - 'Læseglæde'


Okay. Jeg har en tilståelse. Når man er en læser, så er det normalt ikke en social beskæftigelse - man læser for det meste alene. Som bognørd kan man tit finde på at sige "der findes ikke noget bedre end at læse en god bog", og jeg er tildels også enig! Jeg elsker virkelig at læse gode bøger (og bøger generelt, men mest de gode..) og det er helt sikkert dét, som jeg nyder mest ved bøger - læseglæden.

Men der er nu også en anden form for læseglæde, som jeg næsten sætter ligeså højt som selve glæden ved at læse - og det er at dele sin læseglæde med andre. Om det er så er bogelskere, fremmede, bekendte, familie eller bare venner, så går jeg altid helt i selvsving, hvis jeg skal snakke om bøger eller anbefale en bog. Det stikker helt af, og jeg tager mig selv i at være alt for entusiastisk og ivrig, men der findes næsten ikke noget der måler sig med dét at dele sin læseglæde.

Når man møder en, som har læst den samme bog som en selv, og også har elsket den ligeså højt. Det, at kunne snakke om bogen til ukendelighed, diskutere plot, skrivestil, univers og karakterer og dele synspunkter på alle mulige andre ting. Jeg elsker det virkelig, næsten ligeså højt som jeg elsker læseglæden selv. Det gør læsningen til et socialt element, fremfor bare at være selvstændigt.

8 kommentarer:

 1. Jeg er meget enig! Og hurra for blogverdenen, der gør det endnu nemmere at dele læseglæden med andre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt! Jeg er så glad for at være en del af det! :D

   Slet
 2. Du har helt ret! Derfor elsker jeg altså også bogblog-miljøet, for så kan vi jo rigtig snakke sammen om bøger! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja præcis! Det er virkelig fantastisk at dele sine læseoplevelser med ligesindede :D

   Slet
 3. Enig, det er derfor så fantastisk med bloggerverden, det er bare dejligt stort set altid at have nogle at snakke med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo det - der er for det meste altid en eller anden, som har læst den samme bog som en selv! :)

   Slet
 4. Jeg er enig! Det sociale omkring læsningen gør bare læseglæden endnu større. Det er så fantastisk at kunne dele sine læseoplevelser med andre og kunne diskutere disse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - det, at noget 'ensomt' bliver forholdsvis socialt, er virkelig skønt! :D

   Slet