torsdag den 20. august 2015

"Jernprøven" (Magisterium #1) - Holly Black og Cassandra Clare

Jernprøven af Holly Black og Cassandra Clare
Jernprøven af Holly Black og Cassandra Clare
Jernprøven af Holly Black og Cassandra Clare
Original titel: The Iron Trial - Forfatter: Holly Black og Cassandra Clare - Forlag: Alvilda - Sidetal: 313
Anmeldereksemplar fra Alvilda.


"De fleste drømmer om at bestå jernprøven og få adgang til Magisterium. Ikke Callum Hunt. Han ønsker brændende at dumpe. Hele sit liv har hans far fortalt ham skrækindjagende historier om fristelserne og farerne ved magi. Og Callum er sikker på, at hvis han består prøven, vil det være ude med ham. Så han gør sit værste. Og består med bravour. Da han endelig ankommer til Magisterium, er det ikke ligefrem den dødsfælde, han forventede. Han skal oven i købet studere under den legendariske mester Rufus sammen med de to jævnaldrende Aaron og Tamara. Nu begynder en rejse, der fører dem ind i en hidtil skjult verden. Hurtigt afsløres det, hvor lidt Callum kender til sin egen og familiens fortid – og hvor meget, der er på spil for ham i fremtiden…"

Jeg havde så mange blandede forventninger til denne bog! På den positive side så er Holly Black en af mine yndlingsforfattere, og Cassandra Clare skriver også okay. På den negative side så havde jeg hørt, at den mindede alt for meget om Harry Potter og næsten er en kopi af den serie. Der vil jeg gerne understrege her i starten af min anmeldelse, at jeg synes ikke den kan kaldes for en kopi af Harry Potter. Selvfølgelig er der nogle magi-elementer, som kan virke ens, men J. K. Rowling har ikke patens på troldsmands-verdener. Når det så er sagt, så synes jeg virkelig at 'Jernprøven' indeholder mange originale ting, som jeg virkelig fandt interessante, og jeg glæder mig sådan til at læse videre i serien.

Udover at hele dette Magisterium er yderst spændende, så er bogen virkelig sjov! Jeg kluklo flere gange for mig selv, og sad ofte med et smil på læben. Selvom jeg ikke holdte af vores hovedperson ret meget i starten - jeg synes, at han var lidt af en skovl... - så lærte jeg virkelig at holde af ham til sidst. Men jeg kunne faktisk godt lide at han ikke bare var en karakter, som man kunne lide fra første side. Det er altid rart med lidt afveksling! Især fordi man til de fleste af karaktererne får et had/kærlighedsforhold, da folk jo både har deres gode sider og deres dårlige sider.

"De udstødte alle tre et råb. Tamara, fordi hun var glad, Aaron, fordi han blev glad, når andre var det, og Call, ford han var sikker på, at de skulle dø." - citat side 135.

Det var en hyggelig fornøjelse at læse bogen, og som sagt er jeg virkelig spændt på de kommende bøger. Det er virkelig vigtigt ikke at sammenligne denne bog med Harry Potter, mens man læser den, for man bør bare læse den og nyde den for, hvad den egentlig er - og så vil man altså (forhåbentlig) blive positivt overrasket! Holly Black og Cassandra Clare har virkelig gjort et godt stykke arbejde sammen.

4 kommentarer:

 1. Jaaa! Hvor er jeg glad for, at du også kunne lide den! :D

  Den er nemlig rigtig god og historien er også original, på trods af at bøger i den genre altid vil have nogle af de samme elementer!

  SvarSlet
 2. Nu har jeg ikke læst den, men jeg tror, at meget af kritikken kommer på grund af Clares baggrund - hun skrev HP fanfiction før i tiden. TMI var åbenbart baseret på den fanfiction-serie hun skrev, og nu er folk irriterede over, at hun skriver en historie, der lægger sig for tæt op af HP, når hun nu skrev fanfiction indenfor det. Mange mener hun dermed er uoriginal og ikke kan give slip på HP-universet.
  Det er i hvert fald det, som jeg tror er problemet ^^' Om serien så faktisk ligner eller ej, skal jeg ikke kunne sige. Ved bare at mange har ret seriøse problemer med Clares litteratur på grund af hele fanfiction-tingen

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vidste jeg slet ikke! Men det kan du da helt sikkert have ret i :O

   Slet