onsdag den 5. august 2015

"A Court of Thorns and Roses" (A Court of Thorns and Roses #1) - Sarah J. Maas

A court of thorns and roses af Sarah J. Maas
A court of thorns and roses af Sarah J. Maas
A court of thorns and roses af Sarah J. Maas
Original titel: A Court of Thorns and Roses - Forfatter: Sarah J. Maas - Forlag: Bloomsbury - Sidetal: 416

"Feyre is a huntress. She thinks nothing of slaughtering a wolf to capture its prey. But, like all mortals, she fears what lingers mercilessly beyond the forest. And she will learn that taking the life of a magical creature comes at a high price... Imprisoned in an enchanted court in her enemy's kingdom, Feyre is free to roam but forbidden to escape. Her captor's body bears the scars of fighting, and his face is always masked - but his piercing stare draws her ever closer. As Feyre's feelings for Tamlin begin to burn through every warning she's been told about his kind, an ancient, wicked shadow grows. Feyre must find a way to break a spell or lose her heart forever."

Wauw. Den her bog har fået rigtig meget hype på det seneste, og jeg forstår det fuldt ud! Den er fantastisk! Ikke nok med at Sarah J. Maas skriver vidunderligt, så rummer den bare SÅ mange finurlige begivenheder og perfekte karakterer. Det var min første læsning om feer, hvilket jeg er glad for, da beskrivelserne er gennemførte og jeg følte mig nærmest bekendt med dem og hele deres univers.

Man siger at det er en slags 'genfortælling' af "Skønheden og Udyret", og jeg kan sagtens se parallellerne - som jeg virkelig elskede! Men det er altså ikke bare en genfortælling, da den stadig rummer originale ting og virkelig bare er et eventyr for sig selv. Den var magisk, forførende, drømmende og til tider hjerteknusende. Det var som om mit hjerte blev holdt i et fast greb, imens jeg læste bogen, og grebet skiftevis blev strammet og løsnet undervejs. Jeg har lyst til at vide mere om det fantastiske fe-univers, og selv deres politiske overbevisninger. Jeg vil bare gerne have noget mere Feyre, Tamlin og Rhysand!

"I'd seen how pitiless the well-off were in our village. The monsters in our mortal realm were just as bad as those across the wall." - citat side 38

Jeg kan slet ikke klare tanken om at skulle vente så længe på, at den næste bog i serien bliver udgivet - men jeg er sikker på at den er ventetiden værd. Hvad er et par måneder sammenlignet med at skulle have sagt farvel? Jeg kan varmt anbefale bogen - især hvis du også er helt tosset med fantasy, "Skønheden og Udyret"-referencer eller feer. Den er virkelig unik og fantastisk. Der er ikke positive ord nok i verden til at jeg kan beskrive den, og havde jeg kunne give den mere end 5 stjerner, så havde jeg gjort det.

6 kommentarer:

 1. Ih, jeg er så enig i alt hvad du skriver! Fantastisk bog!

  SvarSlet
 2. 'Hvad er et par måneder sammenlignet med at skulle have sagt farvel?' - hvor er det dog fint formuleret! Den lyder fantastisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Det var den virkelig også :)

   Slet
 3. Helt enig :D Det er helt klart et fantastisk eventyr :D At læse bogen var som at læse et gammelt eventyr som så blev en helt del mere gennemført, længere og fortryllende :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du også nød bogen helt vildt! :D

   Slet