søndag den 19. juli 2015

"Rent Blod" (Morika #1) - Sidsel Sander Mittet

Rent blod af Sidsel Sander Mittet
Rent blod af Sidsel Sander Mittet
Rent blod af Sidsel Sander Mittet
Original titel: Rent Blod - Forfatter: Sidsel Sander Mittet - Forlag: Forlaget Facet - Sidetal: 322
Anmeldereksemplar fra Forlaget Facet

"På skoleøen Raudra undervises krigerlærlingen Korau og visdomslærlingen Eshri i Morikas idealer for fred og tolerance. Deres fremtid ligger fast. Men i det skjulte arbejder stærke kræfter på at vende tilbage til tidligere tiders adelsvælde. Snart befinder Eshri, Korau og deres venner sig midt i en kamp for et samfund, de altid har taget for givet. Spørgsmålet er imidlertid om samfundet overhovedet er værd at kæmpe for? Eshri og Korau opdager snart, at intet er, som de troede…"

Denne bog var rent ud sagt herlig! Den er super spændende, der sker noget hele tiden, så læseren får slet ikke mulighed for at kede sig. Der er bygget et gennemtænkt samfund op, som sagtens kan krakelere, selvom det virker som den eneste rigtige måde at se verden på. Derudover følger vi 5 gode venner, og får skiftevis synsvinkel fra Eshri og Korau. Det, som jeg elskede mest ved disse karakterer var, at på trods af, at man kunne hade dem lidt en gang imellem, så var det bare så opfriskende med to hovedpersoner, der langt fra er perfekte. De har hver deres fejl på hver deres punkter, og når de så står i kontrast til hinanden, så medfører det nogle spændende intriger!

Jeg var derudover meget fascineret over de forskellige 'menneskeracer' i bogen, og jeg er så nysgerrig efter at vide mere. Sidsel Sander Mittet får besvaret mange reelle spørgsmål omkring samfundets historie, hvordan det hele hænger sammen, hvor vi derudover får beskrivelser fra dem på skolen, som er vokset trygt op i det samfund, som de befinder sig i - men også andre beskrivelser af folk udefra. Der er ikke bare én fast og låst vinkel på det hele, men derimod flere, og man får selv lov til at være dommer i, hvilken der er den 'rigtige'.

"Grædende piger var en ting. Sådan var piger jo, om man ville det eller ej. Hvis en pige græd, kunne man fortælle hende, at hun var smuk eller dejlig eller noget andet i den stil, men grædende drenge, hvad sagde man til dem?" - citat side 57.

Jeg hungrer simpelthen efter mere, og jeg kan slet ikke slippe karaktererne! De er alle sammen så unikke, og selvom de er gode venner, så er det ikke et urealistisk venskab imellem det. De kan sagtens skændes, og være sure på hinanden, men de er heldigvis også modne nok til at snakke om tingene. Jeg glæder mig inderligt til at læse videre i trilogien, og ville ønske at jeg havde fortsættelsen allerede nu. Den kan varmt anbefales, hvis man er til fantasy, og jeg er forundret over at det er en dansk forfatter, der har skrevet denne vidunderlige bog.

2 kommentarer:

 1. Åh, hvor er jeg bare SÅ enig med dig i din fine anmeldelse!
  Det var netop de forskellige karakterers mangler, hvis man kan kalde dem det, der netop gjorde dem langt mere realistiske og indbydende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak mus! :D
   Præcis - og som vi snakkede om, så elskede jeg at Korau er en idiot indimellem. Jeg elsker ham alligevel! :p

   Slet