lørdag den 25. juli 2015

"Hold Me Closer" - David Levithan

Hold me closer af David Levithan
Hold me closer af David Levithan
Original titel: Hold Me Closer: The Tiny Cooper Story - Forfatter: David Levithan - Forlag: Penguin - Sidetal: 256


"Especially for those of us who ordinarily feel ignored, a spotlight is a circle of magic, with the strength to draw us from the darkness of our everyday lives. Watch out, ex-boyfriends, and get out of the way, homophobic coaches. Tiny Cooper has something to say - and he's going to say it in song."

Jeg elskede "Will Grayson, Will Grayson", og da jeg hørte at der kom en companion-novel til den bog, så var jeg jo solgt. Denne bog er Tiny Coopers historie, der er fortalt som en musical, som vi egentlig får en lille forsmag på i slutningen af den første bog. Selvom Tiny Cooper ikke ligefrem var min yndlingskarakter, så var jeg alligevel for nysgerrig til ikke at læse bogen. Derudover var jeg forundret over at David Levithan skulle skrive denne bog, da Tiny Cooper, så vidt jeg ved, er John Greens karakter fra den første bog.

Det var en anderledes måde at læse en ungdomsbog på, altså ved at læse den i musical-form med replikker, sange og sceneforklaringer. Men det var et herligt gensyn med karaktererne fra "Will Grayson, Will Grayson", og jeg fik kuldegysninger, når de velkendte passager blev repræsenteret i bogen. Det jeg vil holde fast i ved denne bog, er budskabet. Det er okay at være homoseksuel, og det er okay at være stor - at være anderledes. Man skal være tro mod sig selv, og så er det ligegyldigt, hvad alle andre tænker. Tiny Cooper er et godt eksempel på dette, også selvom han er højrøstet og måske ikke tænker sig om før han taler - så står han ved, hvem han er.

"TINY: It's always easy to blame other people for holding you back. But sometimes, the only person holding you back is ... well ... you." - citat side 46.

Jeg var vild med, hvordan David Levithan formår at gøre homoseksualitet til en så normal ting, som om der ikke ville være nogen grund for nogen til at stille spørgsmål. Man er født sådan, og det er ikke noget man bare kan ændre fordi samfundet måske ikke synes om det. Bogen gav et ekstra indblik i Tiny Coopers liv, som man ikke rigtig fik i den første bog, og det er det, som den skal læses for.

2 kommentarer:

 1. Juhuu, en anden 'Will Grayson, Willl Grayson' elsker! Jeg elsker den bog :3 Jeg har ikke fået læst 'Hold Me Closer' endnu, men det er helt sikkert, at jeg skal have den læst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, jeg elsker den virkelig også! :D
   Det lyder som en god plan.

   Slet