mandag den 27. juli 2015

Filmen: "Far from the Madding Crowd"

Tirsdag den 23. juni var jeg i biografen med en veninde fra studiet. Vi skulle se "Far from the Madding Crowd", som havde premiere den 23. april.


Jeg havde meget få forventninger til denne film, da jeg hverken har læst bogen eller set traileren mere end én gang. Dog har jeg hørt godt om den fra nogle af pigerne fra mit studie, så jeg besluttede mig for - efter lang tids overvejelse - at tage ind og se den. Det endte med at være en herlig idé, og jeg nød filmen rigtig meget. Den var så fin og virkelig god.

Filmen er virkelig flot visuelt, og der er de pæneste omgivelser og landskaber, hvor end man er i filmen. Derudover er det nogle velvalgte skuespillere, der hver især tilføjer noget særligt til hele historien og de bestemte karakterer. Det gav pluspoint for mig, at skuespillerne var mig så ukendte - da det bare gjorde selve filmoplevelse lidt mere mystisk og spændende fordi jeg ikke helt vidste, hvad jeg kunne forvente af dem.

Den er rørende, sjov, tankevækkende og en anelse barsk, men samtidig giver den et godt indblik i den viktorianske tid i England med dertilhørende konflikter, forhold osv. Jeg følte mig splittet mellem filmens dilemmaer, og jeg holdte mit vejr helt indtil det sidste minut af filmen af ren og skær spænding for, hvordan den mon ville ende. Den kan varmt anbefales, især hvis man - ligesom jeg - nyder film omkring den viktorianske tid. Det er ikke kun kærligheden, som er i fokus, men også samfundsordenen og forholdene mellem mænd og kvinder som magtindehavere.

2 kommentarer:

  1. En smuk sanselig og storslået film, som er lavet til at blive set på et biograflærred. Den ramte tonen i bogen virkelig godt og som skrevet på facebook, så er det en af de få filmatiseringer, som jeg synes er bedre end bogen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Filmen var virkelig god ja! Jeg har ellers hørt at bogen skulle være ret god også! :o

      Slet