fredag den 10. juli 2015

"En sang for Issy Bradley" - Carys Bray

En sang for Issy Bradley af Carys Bray
En sang for Issy Bradley af Carys Bray
En sang for Issy Bradley af Carys Bray
Original titel: A Song for Issy Bradley - Forfatter: Carys Bray - Forlag: Nyt Nordisk Forlag - Sidetal: 311
Anmeldereksemplar fra Nyt Nordisk Forlag.

"På mange måder er familien Bradley ret almindelige. Zippy er 16 og forelsket for første gang. Al er 13 og drømmer om at spille fodbold for Liverpool. Men på andre punkter er de lidt specielle. 7-årige Jacob tror på mirakler, og det gør hans far Ian også. Ian er nemlig biskop i den lokale mormon-menighed i London og stærk i troen. Da lillesøster Issy pludselig dør, er det en tragedie, som ryster familiens fundament. Mor Claire får svært ved at tro på noget som helst og vil ikke engang stå ud af sengen. Kan de overhovedet komme til at fungere som familie igen, efter at de har mistet lille Issy?"

Denne bog var yderst lærerig og meget rørende. Vi følger en familie, som er ved at krakelere efter deres yngste medlem er død, og de prøver så krampagtigt at holde fast i deres tro - at det hele nok skal gå, Gud har bestemt det og de vil møde Issy i livet efter døden. Jeg havde lidt svært ved at bogen var så religiøs, da det involverede meget med Gud, meningen med livet og efterlivet ifølge ham, regler, der skal følges osv. men på den anden side, så blev jeg også oplyst på det punkt. Der var enormt mange ting jeg ikke vidste om mormoner, så jeg føler mig meget klogere nu.

Selve skrivestilen mindede mig en anelse om Jojo Moyes, hvilket selvfølgelig gav pluspoint fra mig. Der er nogle virkelig skønne beskrivelser, og eftersom man følger alle familiemedlemmerne i bogen, så får man også et indblik i deres forskellige former for sorg, hvilket jeg synes var et fint element. Jeg kunne dog ikke rigtigt abstrahere fra alt det religiøse, og jeg ventede på at der skete et eller andet revolutionerende i bogen, hvilket ikke helt var sådan det blev, så det skuffede mig desværre en del.

""Det er nemt at være bedrevidende og lave sjov med alting, Det kræver en meget større indsats at have tillid og tro."" - citat side 77.

Det der er så fantastisk ved religion og tro er, at man næsten har svarene på alt. Det virker bare ikke for alle mennesker, og det bør man acceptere begge veje. Bogen var interessant netop fordi den stiller tvivlsspørgsmål ved religion, familieliv og meningen med livet. Hvad er det rigtige og hvad er det forkerte at tro på? Hvis man ikke rynker for meget på næsen over andres tro, så kan den varmt anbefales.

2 kommentarer:

 1. Apropos religion, så kom jeg sidste år til at købe en kristen bog og for mig var det er større udfordring at læse den end en blodig og voldelig krimi. Lige præcis det der med at så beder vi bare en bøn og så er alting godt igen, det havde jeg det sværere ved end jeg havde regnet med og det overraskede mig meget.

  Men det lyder spændende med mormoner, dem kender jeg heller ikke så meget til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev virkelig også overrasket over, hvor 'stramt' jeg havde det med det. Jeg troede ellers at jeg var meget accepterende og åben omkring det, men der havde jeg vist snydt mig selv..

   Man bliver klogere på deres levemåde i hvert fald! :)

   Slet