mandag den 15. juni 2015

"Doll Bones" - Holly Black

Doll bones af Holly Black
Doll bones af Holly Black
Original titel: Doll Bones - Forfatter: Holly Black - Forlag: Doubleday Childrens - Sidetal: 244

"My name is Eleanor Kerchner. You can call me the Queen. I died in 1895. Now it’s time to play."

Bogens udseende samt tilhørende bagsidetekst lægger op til, at dette er en bog som vil skræmme en - eller i hvert fald give en kuldegys. Jeg havde længe udsat at læse den, da jeg var bange for at jeg ville blive påvirket på den skumle måde (jeg er meget sart...). Men den er egentlig mere børneagtig, og ikke så uhyggelig igen, som man ellers kunne have håbet på.

Men Holly Black skriver fantastisk, og bogen handler nok mere om børn, deres fantasi og om at tage på eventyr sammen. Så selvom jeg ikke blev skræmt fra vid og sans, som jeg havde regnet med, så nød jeg historien og de skønne beskrivelser, som er et af kendetegnene ved Holly Black. Jeg havde nok bare lidt for høje forventninger til bogen, i forhold til, hvad jeg endte med at få ud af læsningen. 

"That was why Zach loved playing: those moments where it seemed like he was accessing some other world, one that felt real as anything. It was something he never wanted to give up. He'd rather go on playing like this forever, no matter how old they got, although he didn't see how that was possible. It was already hard sometimes." - citat side 3.

Dukker er uhyggelige, men dukken i "Doll Bones" er kun en anelse skræmmende. Bogen er også en børnebog, så måske skal man bare tage den for det. Et halvskummelt eventyr for det yngre publikum, som er skrevet på en fascinerende måde, der gør, at voksne også ville nyde at læse med.

2 kommentarer:

 1. Jeg havde nok også for store forventninger til den her bog da jeg læste den sidste år.
  Den var i hvert fald ikke helt hvad jeg troede den ville være, den var sød og lidt spooky men ikke som jeg troede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det lidt på samme måde.. jeg har udsat at læse den SÅ længe, og så faldt den egentlig en anelse til jorden. Men jeg er dog glad for at have læst den, da Holly Black skriver vidunderligt!

   Slet