mandag den 1. juni 2015

"Da hun forsvandt" (If I Stay #2) - Gayle Forman

Da hun forsvandt af Gayle Forman
Da hun forsvandt af Gayle Forman
Original titel: Where she went - Forfatter: Gayle Forman - Forlag: Gyldendal - Sidetal: 221
Anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Læs også anmeldelsen af If I Stay #1: "Hvis jeg bliver"

"Der er gået tre år siden den tragiske ulykke - og siden Mia forsvandt ud af Adams liv. Mia går på Juilliard i New York og har kastet al sin energi i celloen og den klassiske musik. Adam lever rockstjernelivet på USAs vestkyst med paparazzi og kendis-kæreste. Men ved et tilfælde mødes Mia og Adam i New York og har en enkelt aften sammen. Imens de udforsker byen, genopdager de fortiden og åbner deres hjerter for fremtiden - og for hinanden."

Da jeg blev en smule skuffet over 'Hvis jeg bliver', så havde jeg ikke alt for store forventninger til denne bog, men jeg blev godt nok blæst bagover! Bogen var virkelig skøn, og jeg nød meget mere at læse denne end dens forgænger. Vi følger Adams synsvinkel i denne bog, og jeg havde overhovedet ikke svært ved at sætte mig ind i hans situation, og forstå hans tanker og handlinger. Han er en karakter, som jeg ved, vil være i min erindring i noget tid.

Det fantastiske ved den her bog er, at man danner sig nogle meninger om de forskellige begivenheder, der har fundet sted, og til sidst ender man faktisk med at få åbnet en ny indgangsvinkel til det hele. Mit perspektiv blev udvidet, og jeg kunne pludselig bedre forstå alting. Det hele gav pludselig mening. Både det, som var sket i den forrige bog, men også det der efterhånden var sket i denne.

""Jeg ved det godt," sagde hun med en spinkel stemme. "Det er heller ikke rigtigt det. Jeg føler mig bare så ... forsvarsløs. Det er bare ... jeg ved ikke ... verden føles så stor, når man er ude i det fri. Det føles, som om man ikke har en plads i den, når man ikke har et hjem." "Din plads er lige her," hviskede jeg, trak hende ned igen og lagde armene om hende." - citat side 154.

Gayle Forman slog virkelig benene væk under mig med denne bog, og jeg grinte, græd og følte frustrationer præcis ligesom karaktererne i bogen. Det var en musikalsk rejse, og det var virkelig interessant at få et indblik i hele den verden, som Adam befinder sig i på dette tidspunkt. Selvom denne bog, og dens forgænger begge har været sørgelige, så formår de alligevel at give en lille gnist af livsglæde og håb, hvilket jeg satte stor pris på. Hvis du endnu ikke har læst den, så kan det virkelig kun anbefales - især hvis du også interesserer dig en smule for musik.

3 kommentarer:

 1. Svar
  1. Haha jeps! Og jeg synes den er ENDNU bedre end 'Hvis jeg bliver' :D <3

   Slet
  2. Hvis jeg bliver var fantastisk (5 stjerner)
   Hvi for se om 2 er så go(-;

   Slet