fredag den 12. juni 2015

Anbefaling: Sommerlæsning


Nu er det ved at være sommer, og i den forbindelse vil jeg gerne anbefale nogle bøger til jer! Nogle af bøgerne har jeg selv læst om sommeren, mens andre er nogle jeg planlægger at læse denne sommer! Det er en samling børne- og ungdomsbøger, hvor de fleste af dem også hører ind under genren contemporary.

Bøger, som jeg selv har læst om sommeren:

"The Summer I Turned Pretty"-serien af Jenny Han. Den første bog i serien fik mig virkelig i sommerstemning, og jeg fik bare lyst til at dase ved en pool med en kold drik i hånden. De efterfølgende bøger var også gode, men de havde ikke helt samme sommerfølelse som den første. (Anmeldelse: "The Summer I Turned Pretty", "It's Not Summer Without You", "We'll Always Have Summer")

"Den Lille Prins" af  Antoine de Saint-Exupéry. Denne bog er så fin, og den er perfekt at læse på et tæppe i en park eller lignende. Jeg nød et par friske jordbær til, og selvom det er en børnebog, så er den virkelig vidunderligt skrevet, og har så mange vigtige pointer.

"Peter Plys" af A. A. Milne. Man går aldrig galt med at læse Peter Plys. Der er noget over den søde plysbjørn blandet med solens varme stråler, der gør en varm om hjertet (og udenpå). Den kan altid anbefales, men jeg nød i hvert fald at læse den på en strålende sommerdag.

"Stardust" af Neil Gaiman. Jeg læste denne fantastiske bog i det varme Italien, og det var en fornøjelse. Selvom Neil Gaiman til tider har en dyster stemning over sine ord, så var Stardust en magisk rejse for mig midt om sommeren. Den kan varmt anbefales, især fordi den er skrevet så fantastisk.

"Tiger Lily" af Jodi Lynn Anderson. Jeg behøver næsten ikke skrive mere her, gør jeg? Det skulle undre mig i hvert fald, hvis mine læsere ikke har regnet ud, at jeg er helt tosset med den her bog. Det var den bedste bog jeg læste i 2014, og den er så sommeragtig på en lun måde. Det er skønt at være i Neverland, når solen skinner og Tiger Lily render rundt og hygger sig.
(Anmeldelse: "Tiger Lily")

"I Capture the Castle" af Dodie Smith. Dette er en af mine yndlingsbøger, og den læste jeg også da jeg var i det varme Italien. Det, at læse den om sommeren, gør beskrivelserne af diverse steder i bogen lidt mere levende. Det er en skøn dannelsesroman, og alle burde læse den på et tidspunkt.


Bøger, som jeg i hvert fald skal have læst denne sommer:

"Den Anden Stjerne" af Alyssa B. Sheinmel. Jeg har længe ville læse denne skønne bog - faktisk ret kort tid efter, at jeg havde læst Tiger Lily, da der også skulle være noget Peter Pan-ish over den. Så det er jeg meget spændt på! Coveret udstråler også bare sommer!

"This Song Will Save Your Life" af Leila Sales. Denne bog bliver vist snart filmatiseret, så jeg vil gerne snart have den læst, og min erfaring med ungdomsbøger som disse er, at sommeren gør dem endnu mere fantastiske end de er i forvejen!

"Hold Me Closer" af David Levithan. Jeg elskede "Will Grayson, Will Grayson", og dette er den musical som Tiny Cooper har skrevet til sidst i bogen. Hvad skriger mere sommer end musical med en masse sang? Det bliver herligt at gense de skønne karakterer under alle omstændigheder.

14 kommentarer:

 1. Læste for nylig I Capture the Castle - helt fantastisk!

  SvarSlet
 2. Det er jo perfekt - jeg har netop gemt 'Tiger Lily' til min sommerferie :D
  Jeg er faktisk næsten i sommerferiestemning allerede nu, selvom der er en måned til, at jeg får ferie... måske man skal snyde og snart gå i gang med sommerbøgerne... ;-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh fantastisk! Man bliver i så dejligt sommerhumør af den :D
   Jeg glæder mig sådan til at høre, hvad du synes om den!

   Slet
 3. "Tiger Lily" har jeg stadig liggende ulæst på min Kindle. Måske jeg skulle få den læst denne sommer. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan varmt anbefales! Håber virkelig at den også er noget for dig :D

   Slet
 4. Åh, jeg har slet ikke fået lavet en sommerferie-liste endnu. Jeg har så eksamenstravlt! Men lige så snart jeg får lavet en, kunne det da være, at jeg også skulle lave et indlæg om det :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har virkelig også bare stress over eksamen!
   Det synes jeg er en god idé - det kan så tit give inspiration til andre :D

   Slet
 5. Hvor er der virkelig nogle skønne bøger i blandt. Desuden overvejer jeg også meget selv, at læse "This Song Will Save Your Life" (bare på dansk) af Leila Sales i løbet af ferien - men jeg kan ikke helt beslutte mig ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder da som en god plan - vi kunne jo evt. læse den på samme tid? ;)

   Slet
 6. Ih, jeg må altså snart have fat i “Tiger Lily”! ... Og “I Capture the Castle”!

  God sommerlæsning når du kommer dertil! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt! Du må bare i gang ;)

   Jo tak, og i lige måde! :D

   Slet
 7. Så fine billeder! Og jeg er helt enig, 'I Capture the Castle' er den ultimative midsommerbog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! :D
   Jeg vil virkelig også gerne genlæse den snart. Den er så god!

   Slet