fredag den 8. maj 2015

"The DUFF: Designated Ugly Fat Friend" - Kody Keplinger

The Duff af Kody Keplinger
The Duff af Kody Keplinger
The Duff af Kody Keplinger
Original titel: The DUFF: Designated Ugly Fat Friend - Forfatter: Kody Keplinger - Forlag: Poppy - Sidetal: 320

"Seventeen-year-old Bianca Piper may not be the prettiest girl in her high school, but she has a loyal group of friends, a biting wit, and a spot-on BS detector. She's also way too smart to fall for the charms of man-slut and slimy school hottie Wesley Rush. But things aren't so great at home and Bianca, desperate for a distraction, ends up kissing Wesley. Worse, she likes it. Eager for escape, Bianca throws herself into a closeted enemies-with-benefits relationship with him.Until it all goes horribly awry. It turns out Wesley isn't such a bad listener, and his life is pretty screwed up, too. Suddenly Bianca realizes with absolute horror that she's falling for the guy she thought she hated more than anyone."

Hylende morsom og rigtig tøseagtig - det er lige hvad denne bog var. Den var et frisk pust af ungdom, latter og alligevel indebærer den emner som mobning, alkoholisme og skilsmisse. Den var virkelig underholdende, og Bianca er så pessimistisk på en så komisk måde, at man ikke kan gøre andet end at holde af hende. Hendes veninder er skønne, og selvom der er lede tøser på skolen, så holder Bianca hovedet højt - for det meste.

Det slog mig mens jeg læste den, at jeg sjældent har læst ungdomsbøger, hvor hovedpersonen ikke er jomfru fra starten af - men denne bog var en undtagelse, og det var rart at have at gøre med en hovedperson, som ikke er helt jomfruelig og usikker på det punkt. Jeg kunne meget mere relatere til Bianca end til mange af de andre unge piger, som man ofte ser i ungdomsbøger, og det var virkelig en fornøjelse at læse den.

"I was a good person. So who cared if I was the Duff? If I were attractive, I'd have to deal with guys like Wesley hitting on me. Ugh! So being the Duff had its benefits, right? Being unattractive didn't have to suck." - citat side 13.

Det er helt klart en af de herligste ungdomsbøger, som jeg har læst der ikke omhandler alt for mørke emner, og jeg bliver så glad når jeg tænker på den. Jeg er selv begyndt at have ordet "Duff" i min tankegang, og føler mig til tider som Bianca og Jessica. Den får en i et fantastisk humør og man får følelsen af tøsehygge, mens man læser den.

4 kommentarer: