fredag den 15. maj 2015

"Pigen med de grønne øjne" - Nina Julie Sørensen

Pigen med de grønne øjne af Nina Julie Sørensen
Pigen med de grønne øjne af Nina Julie Sørensen
Original titel: Pigen med de grønne øjne - Forfatter: Nina Julie Sørensen - Forlag: Selvudgivet - Sidetal: 87
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"Historien starter i barndommens trygge rammer, men som med alt andet forandrer ting sig og Naja møder en verden på godt og ondt. For at bryde med barndommens, til tider, kvælende favn vælger hun at rejse til New York. Her væltes hun nærmest om kuld af en glædesrus, men hun møder samtidig også livet fra dets mørkeste side."

Denne bog var lidt af en rustjebane-tur for mig. Den indeholdte mange gode elementer, som vækker ens nysgerrighed omkring, hvad der senere hen vil ske med Naja, men den indeholder også nogle ting, som måske bare ikke var noget for mig. Naja har en meget mandschauvinistisk familie, som jeg virkelig ikke kunne klare, og der sker desværre ikke den store ændring på det punkt, men Naja er dog ikke ligesom sin familie og skiller sig derfor ud ved at stå frem som hvem hun er, og ikke hvilket køn hun er.

Derudover udvikler de forhold som Naja har til mennesker sig lidt for hurtigt. Hendes forhold med Maria ville jeg gerne have uddybet lidt mere, og følte desværre at det gik lidt for hurtigt - og det samme med Aidan og Penny. Jeg nød dog, hvor spydig og humoristisk Naja blev i selskab med Penny. Hende og Aidan var helt klart karakterer, som gjorde bogen mere spændende at læse. Jeg kunne godt lide Najas drøm om at blive skuespiller, og hvordan denne udfolder sig i New York.

""Der er så mange følelser indeni mig, Lucas", havde hun ofte fortalt. "Så mange modstridende tanker og fornemmelser. Det er svært at rumme det hele. Som om min krop slet ikke er stor nok til at kunne indeholde dem alle sammen."" - citat side 31.

Historien indeholder mange begivenheder, som sagtens kunne have fået mere plads at udfolde sig på. Jeg mangler især lidt forløsning til sidst i bogen, hvor jeg ikke helt føler at læseren har fået det med, som der lidt forventes af en slutning. Bogen har meget potentiale, men den faldt desværre ikke helt i min smag, men jeg er sikker på, at mange andre ville nyde at læse den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar