tirsdag den 26. maj 2015

"Noget Ukendt" - Marie Trappehave

Noget ukent af Marie Trappehave
Noget ukent af Marie Trappehave
Original titel: Noget Ukendt - Forfatter: Marie Trappehave - Forlag: Mellemgaard - Sidetal: 41
Anmeldereksemplar fra forfatteren.


"Noget ukendt er en digtsamling, der handler om dét at møde et fremmed menneske og give sig selv mulighed for at fortabe sig fuldstændig i vedkommende. Den beskriver den fantastiske rejse, det er at lære hinanden at kende. Den handler om de uendelige nætter, hvor man kortlægger hinandens kroppe, og de dovne eftermiddage, hvor man maler hinandens sind. Den nye, rene forelskelse, hvor begge parter starter med en renvasket tavle og skal finde ud af, hvad der nu skal stå. Noget ukendt handler om det at forelske sig, og hvad der sker, hvis man mod al forventning følger sin mavefornemmelse og tillader sig selv at forsvinde helt ind i et andet menneske."

Normalt er jeg ikke så god til traditionel lyrik, men derimod er jeg meget mere til det moderne og simple lyrik, som alligevel formår at have flere lag af betydning. Marie Trappehaves digtsamling er fyldt med lyriske billeder af forhold, eller i hvert fald begyndelsen på et. Man har meget let ved at fange en stemning af hendes ord, og selvom digtene til tider kan være virkelig simple, så er der stadig en forbindelse mellem dem alle.

Digtene i bogen fik mig især til at koble dem til deciderede situationer fra mit eget liv, og på den måde, så blev ordene levende for mig og fik en betydning. Selvom det måske bare er ord, som er sat på andres oplevelser, så kan jeg identificere dem med mine egne.

"Skytsengel
Du er så
smuk
når du ligger dér
uskyldigt
i de seneste morgentimer
med ingen anden
intention
end at passe på mig"

Digtsamlingen er Marie Trappehaves debut som forfatter, men jeg glæder mig allerede til at se, hvad hun ellers kan fremstille med sine ord. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg har læst hendes fortryllende ord, der stadig er så hverdagsagtige, at alle læsere kan følge med - uanset om man har læst lyrik før eller ej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar