søndag den 17. maj 2015

"Hvis jeg bliver" (If I Stay #1) - Gayle Forman

Hvis jeg bliver af Gayle Forman
Hvis jeg bliver af Gayle Forman
Original titel: If I Stay - Forfatter: Gayle Forman - Forlag: Gyldendal - Sidetal: 182

"Livet er fuldt af svære beslutninger. Der er heldigvis stadig et halvt år, til Mia er færdig med skolen, så hun har endnu tid til at overveje, hvad hun vil. Men en morgen i februar, da Mia og hendes familie er ude at køre, sker der noget. Noget der er så stort og alvorligt, at Mia pludselig kun har et eneste valg tilbage. Et valg, der overskygger alle andre. Et valg der handler om liv og død. Hvad ville du vælge, hvis det var dig?"

Jeg havde enormt høje forventninger til denne bog, og jeg valgte derfor at vente med at læse den til det meste af hypen havde lagt sig. Det var en god bog, og jeg blev meget rørt flere steder - ja faktisk rørt til tårer. Den formår virkelig at sætte tankerne i gang omkring dilemmaet mellem at blive på jorden og udholde sorgen og tabet i ens liv eller bare give slip og se, hvor man så ender henne i sidste ende.

På trods af, at jeg blev virkelig rørt af bogen, så skuffede selve handlingen en smule. Jeg ville gerne have haft mere, men da bogen kun er på 182 sider, så er det begrænset, hvor meget man kan nå at få med. Nogle af Mias flashbacks virkede lidt overflødige, mens andre var lige på og passede herligt til historien. 

""Men helt alvorligt, hvordan overvandt du dine nerver?" Far smilede stadig, men jeg kunne se, at han også var alvorlig, fordi han talte langsomt og velovervejet. "Nerver er ikke noget, man overvinder. Man lærer at leve med dem. Man bliver bare ved alligevel og lader være med at give op."" - citat side 22.

Men alt i alt så var det en fin ungdomsbog, og jeg skal bestemt også læse fortsættelsen for at se, hvordan, hvad og hvorledes. Jeg er nysgerrig, og jeg vil gerne røres endnu mere. Så bring it on Gayle Forman! Jeg håber virkelig at jeg får svar på nogle af de ting, jeg følte at jeg manglede i denne bog.

4 kommentarer:

 1. Wauw, er den ikke længere? Sikkedog, det kunne være man skulle give den et forsøg alligevel :D

  SvarSlet
 2. Jeg sad med samme følelse som dig, da jeg havde læst bogen :-) Og jeg glæder mig bestemt også til den næste i serien!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste! :D

   Slet