mandag den 11. maj 2015

"Et Helvedes Eventyr" (Rakkerpak #1) - Lars Kramhøft

Et helvedes eventyr af Lars Kramhøft
Et helvedes eventyr af Lars Kramhøft
Et helvedes eventyr af Lars Kramhøft
 Original titel: Et Helvedes Eventyr - Forfatter: Lars Kramhøft - Forlag: Calibat - Sidetal: 149
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"Serien handler om de to brødre Viktor og John der har en utrolig evne til altid at rode sig ud i de mest vanvittige eventyr. Da de ved et uheld – som involverer en rasende grif og dens unge – får ødelagt deres fars mølle, bliver de smidt ud hjemme fra og rejser, i klassisk eventyr tradition, ud i den store, farlige verden for at lære at blive voksne. På deres vej møder de bl.a. var-kaniner, alfer og formår at tabe et væddemål til en djævel. De mange farer og udfordringer som de to brødre møder på deres vej, former dem og hjælper dem efterhånden til at modnes."

Denne bog var et frisk pust og et herligt eventyr! Lars Kramhøft er blevet inspireret af gamle folkesagn og eventyr, og har gjort denne historie til sin egen. Det indeholder mange klassiske eventyr-elementer og så har han tilmed lavet de fineste illustrationer i bogen, som jeg virkelig nød at nærstudere. De passede perfekt til historien, og det var virkelig en fornøjelse at læse bogen.

Det er sjældent at børn og unge læser andet end de gamle eventyr, men det kan der laves om på nu. "Et Helvedes Eventyr" er et moderne eventyr, der følger to unge brødre, som skal ud på eventyr. De oplever simpelthen så mange finurlige ting, og udvikler sig også som karakterer igennem bogen. Selvom den er skrevet til et yngre publikum, så kan den bestemt også læses af voksne, da den har humor og man kan smilende ryste på hovedet over nogle af de udfordringer, som brødene møder.

""Tja" sagde Karl. "Det er vel på tide I kommer ud i verden og lærer at være rigtige voksne, der selv kan tjene til dagen og vejen." Udenfor peb og hujede den første efterårsstorm. Årstiderne var for alvor skiftet nu." - citat side 31.

Jeg ser frem til at læse mere om de to unge brødre i serien Rakkerpak, som er nyskabende eventyr med tilhørende illustrationer. Jeg kan især forestille mig, at bogen ville være god til højtlæsning, hvis man skulle læse den for det yngre publikum. Derudover er der endelig en serie med eventyr, som drenge faktisk kan være med til at nyde. Det handler ikke om prinsesser og prinser, men derimod helt 'normale' drenge.

4 kommentarer:

 1. Ej hvor fint, at forfatteren selv har lavet illustrationerne! <3
  Bogen er tilføjet på min to-read med det samme - eventyr kan man jo aldrig få nok af. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaa, det er virkelig SÅ fint! :D
   Wee - den kan varmt anbefales i hvert fald!

   Slet
 2. Hvor lyder den altså virkelig god, og hvor er det fint, at forfatteren selv har lavet illustrationerne. Jeg tænker, at de så virkelig må passe fuldstændig perfekt til bogens indhold og stemning :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var den virkelig også! Ja, han ved jo helt præcist, hvordan det hele skal være - så det er jo herligt :D

   Slet