onsdag den 6. maj 2015

"Anna og det franske kys" (Anna and the French Kiss #1) - Stephanie Perkins

Anna og det franske kys af Stephanie Perkins
Anna og det franske kys af Stephanie Perkins
Anna og det franske kys af Stephanie Perkins
Original titel: Anna and the French Kiss - Forfatter: Stephanie Perkins - Forlag: Lindhardt&Ringhof - Sidetal: 368
Anmeldereksemplar fra Lindhardt&Ringhof.

"Anna er glad og tilfreds i Atlanta, hvor hun ser frem til at starte på sit sidste år på high school. Hun har en trofast bedste veninde, et godt fritidsjob i og et crush på en fyr, der netop er begyndt at vise interesse for hende. Anna bliver derfor ikke begejstret, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris. Selv om Anna ikke kan fransk møder hun hurtigt en ny gruppe venner, og ikke mindst den søde og charmerende Étienne St. Clair. Desværre er han allerede taget – og det er Anna vel egentlig også? Men i lysets by kan alting ske."

Dette var en fantastisk forårslæsning, og jeg nød virkelig inderligt at være i Paris sammen med Anna. De stemningsfyldte beskrivelser, og de mange eventyrlige oplevelser i den skønne by, fik mig simpelthen til at længes efter at være i byen selv. Det er noget af det ved bogen, som jeg holdt mest af. Paris, og den romantiske stemning der er underlagt selv de simpleste ting, der foregår i den by sammen med Anna og hendes venner.

Jeg var dog en smule skeptisk over for St. Clair. De fleste piger på nettet har altid skrevet så meget om ham, hvor fantastisk han er, og hvordan de ville ønske at han var deres. Men jeg ville faktisk ikke se ham som kærestepotentiale (for mit eget vedkommende). Han er rigtig sød, og mange af de ting han foretager sig er betænksomme, men han er også lidt en nar til tider - hvilket selvfølgelig gør ham menneskelig. Men han er nok mere en flirt i mine øjne, så de andre piger må gerne beholde ham på længere sigt.

"Jeg mener, helt ærligt! Hvem sender deres børn på kostskole? Det er så Hogwarts-agtigt. Bortset fra at min skole ikke har søde troldmændsfyre eller magisk slik eller flyvetimer. I stedet hænger jeg på nioghalvfems almindelige elever." - citat side 9.

Bogen er meget præget af teenage-forelskelse og de konflikter der hører med til det - især i ens vennekreds. Dette er ikke en negativ ting, men det skal man nok bare være indstillet på før man læser bogen. Jeg synes Stephanie Perkins formåede utroligt godt at sætte ord på de tanker, der flyver rundt i ens hoved når man er fjollet og teenage-forelsket, samt det tankeskift frem og tilbage mellem potentielle fyre, når man er forvirret. Alt i alt var det en virkelig sød og romantisk fortælling, om kærligheden der blomstrer i Paris, og den kan varmt anbefales!

2 kommentarer: