tirsdag den 31. marts 2015

"Honeymoon i Paris" - Jojo Moyes

Honeymoon i Paris af Jojo Moyes
Honeymoon i Paris af Jojo Moyes
Honeymoon i Paris af Jojo Moyes
 Original titel: Honeymoon in Paris - Forfatter: Jojo Moyes - Forlag: Cicero - Sidetal: 120
Jeg har fået tilsendt 'Honeymoon i Paris' som anmeldereksemplar af Rosinante&co, men alle holdninger er selvfølgelig mine egne.

"Kærlighedsfortælling fra byernes by om to nygifte par, hvis historier på overraskende vis griber ind ind i hinanden, selv om næsten et århundrede skiller dem. 1988. Liv Halston har noget impulsivt giftet sig med arkitekten David, som hun kun har kendt kort tid. Nu er de taget til Paris på bryllupsrejse, men det er på ingen måde den romantiske tur, som Liv havde glædet sig til. Små halvfems år tidligere er et andet par netop blevet gift: Provinspigen Sophie har forelsket sig i Édouard, en talentfuld kunstner uden sans for penge, og Sophie opdager, at livet som kunstnerhustru i Paris er noget mere kompliceret, end hun havde forestillet sig. Begge kvinder må sande, at lykken er lunefuld, og at jalousien og tvivlen ligger på lur, lige når man tror sig allermest lykkelig."

Denne søde lille bog er en slags forhistorie til "Hende du forlod" af samme forfatter. Det var en hyggelig fornøjelse, og jeg nød virkelig begge historier. Jeg var dog lidt mere glad for historien om Liv Halston og hendes mand, da jeg bedre kunne relatere til den. 

De var begge sukkersøde, og fyldt med forventningsfulde forhåbninger til bryllupsrejsen, selvom der også var nogle negative tanker forbundet med disse. Det er ikke altid, at livet er en dans på roser - heller ikke efter at man er blevet gift. Det viser bogen på sin egen simple måde.

"Sådan må du ikke tænke, skændte jeg på mig selv. Men mine tanker styrtede af sted som en løbsk hest, hele tiden i nye og frygtelige retninger, og jeg kunne ikke tøjle dem." - citat side 75.

Det var en perfekt appetitvækker af karaktererne, som også optræder i "Hende du forlod", og jeg glæder mig virkelig til at lære dem bedre at kende. Jojo Moyes' skrivestil er skøn, og det er så nemt at relatere til hendes karakterer. Jeg glæder mig til at læse mere om Liv og Sophie.

8 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig virkelig, virkelig også til at læse "Hende du forlod"! Og det er genialt med en appetikvækker/forhistorie, flere skulle gøre det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er gået igang med den, og indtil videre virker den lovende! :D
   Helt bestemt - det var så magisk at få et lille indblik i den verden, som man kan læse mere om, hvis man vil læse selve værket det omhandler! :)

   Slet
 2. Det er en fin bog med mange nuancer af ægteskabets begyndelse og tanker/ bekymringer for fremtiden. Jeg nød at læse denne lille fine bog, og glæder mig til at læse videre om karaktererens skæbner i 'Hende du forlod' :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er fuldstændig enig med dig, den er virkelig skøn og hyggelig! :)

   Slet
 3. Den er simpelthen så fin, den bog :)

  SvarSlet
 4. Det er sådan en sød lille bog. Og "Hende du forlod" er endnu bedre, synes jeg. Åh, så god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også igang med "Hende du forlod" nu, og jeg er meget begejstret indtil videre! :D

   Slet