onsdag den 4. februar 2015

"Paper Towns" - John Green

Paper Towns af John Green
Paper Towns af John Green
Original titel: Paper Towns - Forfatter: John Green - Forlag: Høst&Søn - Sidetal: 336
Anmeldereksemplar fra Rosinante&co.

"Barndomsvennerne Quentin og Margo går på samme high school, men er vokset fra hinanden. Den nørdede Q følger fascineret fra sidelinjen den gådefulde, smukke Margo, som flirter rundt med de populære elever på skolen. Men hun bliver først et mysterium, da hun en tilfældig aften kravler ind gennem Qs vindue og tilbage i hans liv - med planer om en hævnaktion mod alle der nogensinde har såret hende. Efter deres eskapadenat forsvinder Margo, og Q og hans venner dropper eksamenslæsningen for at finde hende, død eller levende." 

Jeg er med på John Green-bølgen, og har både elsket 'Looking for Alaska' og 'The Fault in Our Stars', så jeg havde ret store forventninger til 'Paper Towns'. Det var en meget eftertænksom bog, og den sidder i mig som en gråvejrsdag. Der er så mange ting, at tænke over, og hele bogen er egentlig ét stort mysterie. Både i selve handlingen, hvor Q prøver at samle et metaforisk puslespil for at finde Margo, men også selve bogen i sig selv - for jeg sidder tilbage med en følelse af 'hvad var moralen?'.

Jeg elsker dog stadig John Greens skrivestil og hans skæve karakterer. Især Q var ret speciel, og selvom jeg ikke var så glad for Margo, så var hun stadig gennemført på sin egen måde. Så det har været virkelig svært at give bogen stjerner, for den er jo god - den er måske bare lidt for mystisk til mig. Det er helt klart en bog, hvor man skal have tungen lige i munden til tider, da den går hen og bliver ret filosofisk omkring livet - men det er noget af det, jeg holder så meget af. Så mange ting at fordøje og tænke over, og jeg tror også det er derfor den sidder fast i mig, som det tidligere nævnte gråvejr. Den sidder fast, men på en trist og eftertænksom måde.

"Margo har altid været vild med mysterier. Og med alt det, der senere skete, kunne jeg ikke lade være med at tænke, at hun måske var så vild med mysterier, at hun selv blev til et." - citat side 17.

Jeg har tænkt over, om jeg ville have været mere begejstret for bogen, hvis den slutning jeg havde forventet faktisk havde fundet sted. Men så gjorde min søde veninde mig opmærksom på, at den jo egentlig viser noget realistisk frem for 'det man tror sker', og det skal den have point for! Men 'Paper Towns' er et mysterie i sig selv, så hvis du er frisk på at finde svaret, så er det bare med at gå i gang. Har du set Margo?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar