søndag den 15. februar 2015

Min historie om "Fifty Shades of Grey"

Fifty Shades of Grey af E. L. James

Min historie om Fifty Shades of Grey startede egentlig et godt stykke tid efter al hypen. Bøgerne lå på bestsellerlisterne alle steder, og min veninde havde sågar læst dem alle sammen og anbefalet dem til mig. Jeg valgte alligevel at forholde mig skeptisk på baggrund af de detaljer, som jeg havde hørt om bøgerne. Jeg læste primært kun fantasy der - så hvorfor skulle erotisk litteratur være noget for mig? Men efter et års tid (eller længere) så besluttede jeg mig alligevel for at stille nysgerrigheden og købte den første bog.

Jeg kunne genkende sider af mig selv i Ana, og derfor slugte jeg bøgerne råt en efter en, og følte mig underholdt. Jeg nød historien på dens præmis, med fokus på romance-delen i historien. For at understrege det, så læste jeg dem altså med 'underholdningsbriller' på, og ikke andet.

Fifty Shades of Grey af E. L. James

Jeg elskede historien om Mr. Grey og Ana, og det var en fornøjelse at følge dem. Min yndlingsbog er nok 2'eren, som er 'I mørket', efterfulgt af 1'eren 'Fanget'. Den jeg brød mig mindst om er så 3'eren 'Fri', mest fordi det bare ikke helt var, hvad jeg havde forventet/håbet på. Men ikke desto mindre, så er serien som helhed god - og sådan er min mening.

Den senere tid har der været snak om denne serie, da filmen er aktuel i biografen, og mange har påstået at folk, der kan lide serien er syge i hovedet, og at det hele bare er mishandling. Jeg vil ikke diskutere dette i kommentarfeltet, men erkender blot, at jeg udemærket er klar over, at det ikke er alle, der deler samme mening som jeg - og fred være med det. Men mit syn på bøgerne har ikke ændret sig. Jeg kan sagtens sætte mig ind i nogle af pointerne omkring, hvorfor deres forhold ikke er 'sundt', men det er ikke noget der får mig til at hade bøgerne.

Jeg synes det er beundringsværdigt, at E. L. James med denne serie har været med til at bryde tabuet om, at kvinder læser erotisk litteratur. Det har kvinder gjort i mange år, men det er først efter denne serie, at jeg synes tabuet er blevet nedbrudt gevaldigt og de erotiske bøger er kommet helt frem på hylderne i boghandleren. Det er ikke længere 'flovt' at læse erotisk litteratur, og dét synes jeg er spændende at tænke over.

Fifty Shades of Grey af E. L. James
Fifty Shades of Grey af E. L. James

18 kommentarer:

 1. Jeg kan kun være enig med dig.
  Jeg er dog kun i gang med bog nummer 2 nu.
  Fantastisk hvordan en serie af bogen kan være med at bryde et sådan tabu!

  Tag et kig på min blog hvis det lyster:
  http://katrineringbaek.bloggersdelight.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste der har det sådan! ;)
   UHH, hvor spændende! Jeg håber at du nyder den!

   Slet
 2. Og så har du lækre negle på billederne også ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg takker ydmygt! Jeg har lært det fra en mesterinde jo! ;)

   Slet
 3. Ingen kommentarer om Fifty Shades, men er vild med din dreamcatcher er det en ny tattovering?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! :D
   Nej ikke ny, den er efterhånden af ældre dato ;) men jeg er stadig ligeså glad for den, som da jeg fik den!

   Slet
  2. åh, hvor ville jeg dog nogle gange ønske man kunne rette sine taste/stavefejl i kommentarerne...det går lidt for stærkt nogle gange.

   Slet
 4. Bøgerne kan man diskutere alt det man vil, men at begynde at diskutere læserne, det er at gå for vidt. Så enkelt kan det siges :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er fuldstændig enig med Irene. Det er fint nok at diskutere bøgerne (selvom jeg er træt af folk, der gør det, uden rent faktisk at have læst dem), men man skal virkelig ikke diskutere læserne af dem - og da slet ikke kalde dem syge i hovedet. Det kommer jo fuldstændig an på, hvordan man læser bøgerne :)

   Slet
 5. Har egentlig aldrig tænkt over det du skriver, med at det ikke er så stort et tabu længere at læse erotiske bøger som kvinde. Og det må jeg da sige, at jeg kun kan give dig ret i. Det er meget interessant. Og jeg tror egentlig det er meget godt, at det er blevet sådan.

  Omkring selve 50 Shades skal jeg dog ikke kunne udtale mig om.. Medmindre jeg selvfølgelig gerne ville være en af de der, som råber omkring sig og har meninger om den, uden at have bare rørt bogen :b

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig interessant, og herligt at man som læser ikke skal 'skamme sig' over hvad man læser! (uanset om det er erotisk litteratur eller ej)

   Hahaha, dem er der ellers mange af! ;)

   Slet
 6. Hej Rikke! Hvorfor har du ikke kommenteret på filmen? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej mus! Det kommer i et andet indlæg sidst på ugen, tror jeg! :)

   Slet
 7. Jeg har også læst bøgene, men med et par grine-briller på, for de er noget så humoristiske xD!
  "Sin helt egen ispind med Christian smag.." - Jep, så bliver det ikke bedre xD

  SvarSlet
 8. Fifty Shades of Grey er fine erotiske bøger. Man bliver pirret på en dejlig fantasifuld måde, og det er nogle gode karakterer... Lidt lige som i "Direktørens sekretærer" af N. Johansson. Du og andre her på siden har sikkert allerede læst den, men hvis du/I ikke har, så burde i måske gøre det...;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bog har jeg slet ikke hørt om - så det må jeg lige få kigget lidt nærmere på! :D

   Slet