mandag den 26. januar 2015

"Will Grayson, Will Grayson" - John Green og David Levithan

Will grayson, will grayson af John Green og David Levithan
Will grayson, will grayson af John Green og David Levithan
Will grayson, will grayson af John Green og David Levithan
Original titel: Will Grayson, Will Grayson - Forfatter: John Green og David Levithan - Forlag: Politikens Forlag - Sidetal: 390
Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

"På en råkold aften i et aldeles usandsynligt hjørne af Chicago krydses to teenagedrenges veje. De hedder begge Will Grayson. Deres verdner brager ind i hinanden og sammenflettes, og pludselig er intet længere som før. Samtidig opsætter Tiny Cooper, den enorme, enormt homoseksuelle high school quarterback en helt igennem fabelagtig musical, som kommer til at sende de to Will Grayson'er ind i nye forståelser af kærligheden, teenageårene, hinanden og dem selv."

Jeg har SÅ mange ord, og de ved ikke, hvor de skal gøre af sig selv, så de vælter rundt. Jeg havde ikke så høje forventninger til denne bog, men jeg holder af John Greens bøger, og David Levithan er en af mine yndlingsforfattere, så det er egentlig lidt spøjst, at jeg ikke havde forventet det vilde. Men jeg blev blæst omkuld. Jeg blev så overrasket og så rørt af denne fantastiske bog, og jeg synes slet ikke, at den har fået den hype, som jeg mener den fortjener! Hold nu fast, hvor er det bare en vidunderlig bog. Den skildrer livet på så mange måder, med så mange forskellige karakterer, der hver især ser livet på en bestemt måde. Selvom vi følger to forskellige Will Grayson'er, så kender de hver især en masse interessante mennesker.

Denne bog rørte mig så dybt, og jeg græd flere steder. Ikke fordi den er sørgelig, men fordi den er så sand. Den rammer på de helt rigtige ting, og sad flere gange og tog mig selv i at tænke "ja.. det er jo rigtigt nok", til de refleksioner som begge Will Grayson'er gør sig om livet. Jeg kunne sætte mig så meget ind i tankegangen hos dem begge. Hvis man har været helt nede at røre bunden, så er der altså langt til stjernerne indimellem. Det er en bog, der virkelig har sat sig fast i mit hjerte og jeg kan allerede nu kalde den en af mine yndlingsbøger. Den sidder stadig i mig, og har rykket på et eller andet. Karaktererne var skønne, og skrivestilen var vekslende mellem Green om 'Will Grayson', der var interessant og Levithan om 'will grayson', der var fascinerende!

"når ting bliver slået i stykker, er det ikke selve bruddet, der forhindrer dem i at blive hele igen. det er, at små stykker bliver væk - selv hvis de gerne ville, kunne de to tilbageværende ender ikke passe sammen. selve formen er ændret." - citat side 221

Jeg lider nu af massive bogtømmermænd, for jeg vil da virkelig bare fortsætte med at være sammen med Will Grayson'erne. Jeg elsker når bøger tager en med storm - især når man ikke har lagt forventningerne op til det. Jeg blev revet med, og jeg knuger stadig bogen ind til mig. Jeg vil bare ikke give slip... Det er også derfor jeg ved, at det bliver en genlæsnings-bog. For selvom den egentlig 'bare' skildrer hverdagslivet, og egentlig ikke handler om de vildeste ting, så handler den om livet, og synet på livet. Venskaber, kærlighed, tilfældighed, forskelligheder og tilgivelse. Det er bare så vigtigt. Jeg har lyst til at tale om den her bog for evigt. Læs den, virkelig!

10 kommentarer:

 1. Det er virkelig en helt fantastisk bog! Og selvom den 'bare' handler om hverdagsliv, så handler den nemlig alligevel om så mange andre ting også. Desuden er hverdagslivet virkelig bare skildret så fint og ægte. Jeg er dermed enig - har man endnu ikke læst den, så bør man virkelig gøre det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har så evigt ret! En vidunderlig bog! :D

   Slet
 2. Den lyder fantastisk! Jeg håber, at jeg synes den er ligeså fantastisk som du synes - for der har faktisk ikke været særlig meget hype omkring den. Men altså, det er i hvert fald en skøn anmeldelse, hvilket hjælper mig til at tage en vigtig beslutning: hvilken bog jeg skal begynde på i morgen i s-toget! Så tak for det :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber virkelig også at du vil nyde den ligeså meget som jeg!
   Der er simpelthen ikke nok hype omkring den, nej :D
   UHH, det er jeg glad for! Glæder mig til at høre, hvad du synes!

   Slet
  2. Nåhmenaltså, nu er den læst. Og jeg er ked af at skuffe 'Will Grayson Will Grayson'-fans. Men... jeg synes ikke den var så fantastisk. Jeg synes den var vældig god på mange måder, men jeg nåede aldrig at synes den var fantastisk. Selvom moralen i historien er vældig fin og det er en skide dejlig slutning, så røg den aldrig ind under huden på mig. Jeg synes faktisk den var for barnlig til tider (men jeg er selvfølgelig også en gammel krage :D). Så... hvis folk direkte spurgte om de skulle læse lige netop den bog, så vil jeg svare: "Ja, hvis det skal være en hurtiglæst feel good bog, er den ganske ok". Men tror aldrig jeg vil opfordre nogen til at læse den.
   I'm sowwy, havde sådan håbet at jeg elskede den! :D

   Slet
  3. Åh, det er jeg ked af! Jeg elskede bare karaktererne, og kunne følge begge deres tankegang, da jeg selv har haft nogenlunde samme tanker en overgang - så det var bare fantastisk at se på skrift også, at det er en realitet - at nogle mennesker faktisk har det sådan. :)

   Slet
 3. Fik denne bog i gave engang for nogle år siden og jeg EELSKER den virkelig også! Som så mange andre, har jeg også en forkærlighed for John Greens bøger, så det er egenltig ikke nogen overraskelse. Men der er bare så mange sjove og lettere skæve karakterer i denne bog. Jeg elsker især Tiny Cooper!

  HOPELESSWANDERER

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig! Jeg havde det lidt svært med Tiny i starten, men senere hen så blev jeg glad for ham! ;)

   Slet
 4. Ja, jeg er jo lidt sent på den - i hvert fald i forhold til udgivelsesdatoen, men jeg ledte efter en engelsk/amerikansk lydbog, og så dumpede den her ind.
  Og jeg ELSKER den. :-)
  Jeg både græd og lo, og er simpelthen bare betaget af den. Hvis du har Mofibo, skulle du gøre dig selv og genhøre den på engelsk, for de to oplæsere er fantastiske og meget indlevende! Der både synges, laves brækkelyde, grines og stønnes.
  Nu føles det helt trist at skulle lytte til en dansk lydbog igen. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaa, den er simpelthen så fantastisk! :D
   Ej, den må jeg lige få hørt på et tidspunkt så. Det lyder jo som en hel oplevelse i sig selv ;)

   Slet