torsdag den 29. januar 2015

"Halfdans ABC" - Halfdan Rasmussen

Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen
Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen
Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen
Original titel: Halfdans ABC - Forfatter: Halfdan Rasmussen - Forlag: Carlsen - Sidetal: 60

"Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsens alfabetklassiker, der siden 1970erne har lært danske børn, hvor sjovt det er at lege med sproget."

Jeg startede i skole i 1999, og fik stukket denne fine bog i hånden. Den har fulgt mig gennem hele min skoletid, og jeg har kunne sige rim og remserne udenad, indtil jeg nåede en vis alder. Min lillebror har derefter lånt bogen, så han også kan få fornøjelsen af Halfdans spøjse rim - og det er jo det, der er det fantastiske ved det hele - at bøger kan gå videre til de næste generationer, og at de kan nyde dem ligeså meget.

I dag er 100-års dagen for Halfdan Rasmussen, og for at mindes ham, så genlæste jeg alle rimene. Der var flere af dem, som sad tydeligt i min erindring fra barndommen af, men der var også andre, som fik helt nye dybder end de tidligere havde haft. Det er fascinerende, som ord kan ændre sig fra man var lille til man ikke længere er det.

"Underlige ugle vågner midt om natten, kigger efter månen, der er blevet væk, puser sine briller, stirrer vredt på katten, skriver sjove digte med usynligt blæk." - citat side 44.

Jeg holder stadig rigtig meget af denne bog, og det glæder mig at se, at de skønne alfabet-digte lever videre hos børnene den dag i dag. Mine favoritter ligger stadig ved bogstaverne A, H, I, J, M, P, S, U og Y.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar