fredag den 16. januar 2015

"Den Sorte Paraply" - Lene Dybdahl

Den sorte paraply af Lene Dybdahl
Den sorte paraply af Lene Dybdahl
Den sorte paraply af Lene Dybdahl
Original titel: Den Sorte Paraply - Forfatter: Lene Dybdahl - Forlag: Tellerup - Sidetal: 444
Anmeldereksemplar fra Tellerup.

"England 1666. Adelssønnen Robert Swift tilbringer sommeren på landet i selskab med sin far, som han hader af et ondt hjerte. En nat da Robert ligger og sover, buldrer en hestevogn ned ad markvejen. Det første varsel om at hans trygge tilværelse snart er forbi. På kuskesædet sidder en sortklædt mand med et morderisk udtryk i det ulveagtige ansigt. Sværdet ved hans side klaprer ildevarslende i takt med vognens rystelser. Hvilke dystre hemmeligheder bærer den sortklædte under kappen? Når tiden er inde, kender Robert da forskel på godt og ondt i en verden af løgn og forræderi? Den Sorte Paraply er en gådefuld genstand af magisk drageskind, hentet i det kinesiske kejserrige. Ved en ulykke antændes den slumrende trolddom, og det får fatale konsekvenser. For ejeren. For London. For Historien."

Lige siden bogtraileren blev udgivet til denne bog, der blev min spænding tændt og forventningerne begyndte at tage nye højder. Jeg har endnu ikke læst noget af Lene Dybdahl, men nu fik jeg endelig fingrene i denne herlighed - og jeg blev bestemt ikke skuffet. Lene Dybdahl har formået at tage mig med til London, både fortidens London, men også nutidens. Beskrivelserne er så levende, og så rigtige, at man virkelig føler man er der selv.

Jeg er især vild med alle de historiske forbindelser i dette mysterie, som er en svævende tidsrejse og intriger til højre og venstre. Hendes beskrivelser af 1600-tallets London sidder lige i skabet, og man kan virkelig mærke stemningen ind til knoglerne. Jeg er især forundret over, hvordan bogen er skrevet så den kan læses 100% af både drenge og piger. Normalt kan man fornemme en speciel vinkling på historien, men den her vil jeg faktisk anbefale til alle, der trænger til lidt spænding! Det eneste umiddelbare problem jeg havde med historien, var at Roberts alder var ekstremt svær at opfange indtil midt i bogen, hvilket var lidt ærgerligt.

""Det meget mærkelige," tilføjede doktoren, "er selvfølgelig at detaljerne omkring påklædning og indretning i dine drømme får det til at lyde som om dine oplevelser fandt sted for flere hundrede år siden."" - citat side 219.

Det er bestemt ikke den sidste rejse, som Lene Dybdahl tager mig med på. Jeg har stadig den svævende fornemmelse i kroppen af at have rejst gennem tiden. Så hvis du ikke lige har råd til at tage til London, så kan det varmt anbefales at læse 'Den Sorte Paraply'. Så får du både lidt historisk viden, og et herligt eventyr.

8 kommentarer:

 1. Den overvejer jeg kraftigt at høre som lydbog, så dejligt at læse, at du kunne lide den (og hvem vil ikke gerne en tur til London? :D)

  Mvh.
  Den Lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror den er fantastisk med den rette stemme til lydbog! :D

   Slet
 2. Jeg har også lige hørt den færdig på lydbog, og syntes også den er ganske god. Jeg syntes kontrasten mellem nutids-London og 1600 tals- London var rigtig god, og gjorde at bogen var spændende at læse.
  Men det var overhovedet ikke den historie jeg havde forventet ud fra bogens forside alene. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan havde jeg det også! Havde slet ikke forventet at nutiden blev indblandet! :D

   Slet
 3. Har sådan ventet på en anmeldelse af denne bog!:) nu lokker den endnu mere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så burde du også læse den Astrid!! :D

   Slet
  2. Jaaaa!!! Så har jeg også en god undskyldning for at købe endnu en bog:p

   Slet