søndag den 28. december 2014

"Reached: Den Nye Verden" (Matched #3) - Ally Condie

Reached den nye verden af Ally Condie
Reached den nye verden af Ally Condie
Original titel: Reached - Forfatter: Ally Condie - Forlag: Cicero - Sidetal: 428
Anmeldereksemplar fra Rosinante&co. 

Læs også anmeldelsen af Matched #1: "Matched: Cassias Valg" og Matched #2: "Crossed: Rejsen Gennem Kløften"

"Samfundet bestemmer. Hvem du skal elske. Hvordan du skal leve. Hvornår du skal dø. Men Samfundets magt er ikke hvad den har været, efter at en mystisk epidemi er brudt ud i befolkningen. Cassia, Ky og Xander har sluttet sig til Opstanden, men er det virkelig bedre end Samfundet, de ønsker at afløse? Et er imidlertid sikkert: Det er værd at satse alt for friheden til at vælge, hvilket liv man vil leve og hvem man vil elske."

Jeg har været så spændt på denne slutning, så det var med mange forhåbninger og bekymringer, at jeg læste denne bog. Jeg har længe haft svært ved, at vælge mellem Ky og Xander, da jeg synes de er nogle fantastiske karakterer, men jeg må indrømme, at jeg er godt tilfreds med slutningen. Jeg kan dog stadig ikke endeligt vælge side - og det irriterede mig også lidt, at Cassia er så længe om det. Bogen som helhed var dog ikke helt, hvad jeg forventede - det gik lidt sløvt, og selvom jeg nød turen, så kunne det godt være gået lidt hurtigere.

Ally Condie skal virkelig have ros for sine poetiske sammenhænge og sin vidunderlige skrivestil. Jeg elsker måden Cassia elsker ord på, og det får mig til at elske ord endnu mere. Hele trilogien har været skrevet i et fantastisk sprog, og hun er uden tvivl en af de bedre forfattere til at formidle både tanker, følelser og morale i sin historie.

"Jeg spekulerer på, hvordan det mon ville have været at se en pludselig oversvømmelse i Kløften så højt oppe fra som her. Jeg ville gerne have stået på kanten af slugten og mærket buldret, lukket mine øjne for bedre at høre vandet, åbnet dem igen for at se verden lagt øde, se klipper og sten blive revet op og komme tumlende ned. Det kunne have været vildt at se på noget, der ville have lignet verdens undergang. Måske er det det, jeg er vidne til nu." - citat side 192.

Der var så mange yndige, skrøbelige og helt vidunderlige citater, så det var virkelig svært at udvælge et enkelt. Men jeg er så glad for at have læst serien, den er noget helt særligt. Farverne rød, grøn og blå har fået så mange forskellige betydninger nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar