mandag den 1. december 2014

"Let It Snow" - John Green (m. fl)

Let it Snow af John Green
Let it Snow af John Green

Original titel: Let It Snow - Forfatter: John Green, Lauren Myracle, og Maureen Johnson - Forlag: Politikens Forlag - Sidetal: 336
Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

"En snestorm forvandler juleaften en lille by til en romantisk kulisse af den slags, man ellers kun ser i film. Eller - i hvert fald på en måde. For en kold og våd gåtur fra et strandet tog midt ude i ingenting ender normalt ikke i et svimlende kys fra en charmerende fremmed. Og ingen forestiller sig, at en travetur i sne til albuerne hen til den lokale vaffelbar kunne føre til, at gnisterne pludselig flyver mellem gamle venner. Eller at vejen tilbage til ægte kærlighed går lige lukt igennem en alt for tidlig morgenvagt på Starbucks."

Dette er en herlig julebog, der indeholder tre søde juleromancer. Som det nu er med flere historier i én bog, så er det altid meget svært at rate dem samlet. Overordnet set har jeg nydt dem alle, og de spreder helt sikkert juleglæden i ens krop og sind. Af de forfattere, som har bidraget med en historie, der har jeg kun kendskab til John Green, som jeg havde store forventninger til.

Den første historie "Jubilæumsekspressen", som er skrevet af Maureen Johnson, er og bliver min yndlings. Den er så sød, hjertevarm og juleagtig, og jeg er helt tosset med karaktererne deri. Når jeg tænker på bogen som helhed, så er det helt klart denne historie, som trækker ratingen op.

Den anden historie "Et jublende julemirakel", som er skrevet af John Green, var en sjov fornøjelse at læse. Jeg vil ærligt indrømme, at mine forventninger til Hr. Green vaklede lidt, da de ikke helt blev indfriet til fulde. Men ikke desto mindre, så er det en hyggelig historie om venskab, og hvad der ellers hører til. 

Den tredje historie "En engel uden vinger", som er skrevet af Lauren Myracle, var desværre en grum skuffelse. Den levede ikke op til de to foregående historier, og er derfor også skyld i, at ratingen er faldet. Den var trist - en smule deprimerende faktisk - og hovedpersonen er et lettere egocentreret menneske, som har svært ved at sætte sig ind i andres problemer og lytte til sine veninder.

Det der giver historierne et ekstra pift er, at de alle sammen er forbundet med hinanden. De foregår op og ned ad hinanden, med de samme steder - bare forskellige personer og oplevelser. Alt i alt er det en rigtig hyggelig julebog, som fremmaner smil, glæde, bekymring og julespænding. Tilsæt en kop varm kakao og så skal den nok gøre dig hyggeligt selskab gennem vinteren.

8 kommentarer:

 1. Ih, den lyder bare hyggelig - og så eeelsker jeg alle de fine stjerner på billedet :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er vist gået lidt juleflet-amok med de stjerner! ;D

   Slet
 2. Hvor lyder den bare hyggelig og julefin! Glæder mig til at læse den:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg godt! Den er hyggelig! :D

   Slet
 3. Jeg er meget enig i din anmeldelse. Min favorit af de tre historier var også den første, og jeg brød mig ikke synderlig om den sidste. Den midterste var jeg dog også noget lunken over for - den var lidt for forudsigelig og ensformig til mig. Men dejligt at komme i gang med julelæsningen - glæder mig til de kommende uger :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan havde jeg det også lidt. Den sidste var bare så skuffende, så det trak desværre lidt ned...
   Det gør jeg virkelig også! :D

   Slet
 4. Det er nu altså sådan en flot forside - jeg er glad for at Politikens forlag valgte at beholde det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt - jeg har en engelsk udgave med en anden forside, som virkelig ikke er ligeså pæn som denne!

   Slet