lørdag den 8. november 2014

Tag: "The TBR-tag"

Jeg er blevet udfordret til at lave ’The TBR-tag’ af både Irene og Iben, så det vil jeg selvfølgelig gøre! Jeg vælger ikke at tagge nogen, men I må selvfølgelig meget gerne deltage på eget initiativ! I kan læse Irenes indlæg her og Ibens indlæg her.
 

1) Hvordan holder du styr på din TBR liste?
Jeg bruger Goodreads! Den er min ven over alle venner altså. Jeg kan holde styr på hvilke bøger jeg vil læse, hvilke af dem, som jeg allerede ejer og hvilke jeg endnu ikke har fået købt.

2) Er din TBR mest e-bøger eller print?
Min læseliste består af flest printede bøger. Jeg foretrækker at eje en fysisk version af de bøger, som jeg har læst – uanset om denne har været god eller dårlig. Der er noget fortyllende over at kigge på sin bogreol, fra bog til bog og mindes de forskellige eventyr, som man har været på.

3) Hvordan beslutter du, hvilken bog du vil læse?
Generelt set 'om jeg vil læse bogen eller ej': Jeg ser umiddelbart først på forfatternavnet – er det en forfatter, som jeg har læst noget af før? Derudover så læser jeg bagsideteksten og hvis bogen vækker min interesse, så kommer den på min TBR-liste. Indimellem kan jeg også godt dømme en bog på coveret og være lidt skeptisk for at læse den, hvis den virkelig er grim (uden at have læst bagsideteksten).

Men sådan mere specifikt når jeg er færdig med en bog, hvilken bog jeg så skal læse, der er det meget lystbetonet. Hvad har jeg lyst til at læse LIGE nu? Om drager og magiske slotte eller en cheesy kærlighedsballade?

4) Den bog, der har været længst tid på din TBR
Det må vist være Eragon-serien af Christopher Paolini. Jeg har læst de to første bøger dengang jeg var 14… og så er jeg ikke helt kommet videre derfra. Men jeg efterlyser stadig den sidste bog i serien i hardback (på dansk).

5) En nyligt tilføjet bog til TBR listen
Den nyeste tilføjelse til listen er ”The Bookshop Book” af Jen Campbell. Jeg har endnu ikke læst hendes andre bøger, men de er også på listen!

6) En bog fra TBR listen, der kun er der, pga coveret
Jeg tilføjer sjældent bøger til min TBR-liste pga. coveret, for hvis bagsideteksten ikke siger mig noget, så vil jeg ikke bruge min tid på den. Men et af de covers, som jeg synes er smukkest på min liste må være ”My True Love Gave to Me” af Stephanie Perkins (og mange andre…).

7) En bog fra TBR du ikke har planer om at læse
Jeg har ikke nogle bøger på min TBR-liste lige pt. som jeg ikke ønsker at læse. Jeg rydder jævnligt op i listen, så de bøger, som stadig har interesse bliver på listen, mens de andre, som måske blev tilføjet flygtigt, bliver fjernet derfra.

8 ) En endnu ikke udgivet bog, som du glæder mig meget til
Jeg glæder mig til at få fingrene i ”The Darkest Part of the Forest” af Holly Black (som umiddelbart udkommer til februar?) da hun er en af mine yndlingsforfattere. 

9) En bog alle andre har læst, men som du stadig har til gode
Åh, der er mange! Hvor skal jeg begynde? Jeg har ikke læst alle Narnia-fortællingerne endnu og har heller ikke kastet mit blik på ”Kampen om tronen”, da den er ret intimiderende. Så er der selvfølgelig også en masse klassikere, som jeg gerne vil læse – og som det virker til at alle andre har læst og nydt.

10) En bog alle anbefaler dig
Det er ikke så tit, at jeg får anbefalet bøger faktisk… Men jeg har flere gange fået påpeget, at jeg burde læse ”Vampire Academy”-serien. 

11) En bog på TBR listen, som du glæder dig særligt til
Jeg glæder mig jo til dem alle sammen! Men lige nu må jeg ærligt indrømme at ”My True Love Gave to Me” kalder højt på mig – men jeg gemmer den til december.

12) Antallet af bøger på din TBR liste
Der er 332 bøger på min liste på Goodreads (og det er vist ikke alle bøger, som jeg har fået tilføjet derinde endnu). Derudover ejer jeg 131 af dem fysisk og 16 som ebøger…

6 kommentarer:

 1. Åh, illustrationerne i Narnja bogen er bare noget af det fineste - jeg kan bladre den ignnem bare for dem alene :D

  - Anne

  SvarSlet
 2. Det er altså et sjovt tag, det her. :)
  Det er en fin beskrivelse, du har af, at man tænker over de eventyr, man har været på, når man kigger hen over sin bogreol. Jeg har aldrig rigtig fået formuleret den følelse, men det er jo præcis sådan, man har det!

  (Og p.s. hvis du skal læse G.R.R. Martin, så ville jeg anbefale at gøre det på originalsprog - de danske oversættelser er virkelig underlige...)

  Mvh. Liva
  A useless life is an early death

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Herligt at jeg ikke er den eneste, som har det sådan :D

   Ahh, det vil jeg huske på så - tak ;)

   Slet
 3. smukke tags! Jeg foretrækker også papiret, læste jeg med stort besvær eBøger ikke kan lide deres egne.

  SvarSlet