onsdag den 19. november 2014

"Me Before You" (Me Before You #1) - Jojo Moyes

Me before you af Jojo Moyes
Me before you af Jojo Moyes
Original titel: Me Before You - Forfatter: Jojo Moyes - Forlag: Penguin - Sidetal: 480

"Lou Clark knows lots of things. She knows how many footsteps there are between the bus stop and home. She knows she likes working in The Buttered Bun tea shop and she knows she might not love her boyfriend Patrick. What Lou doesn't know is she's about to lose her job or that knowing what's coming is what keeps her sane. Will Traynor knows his motorcycle accident took away his desire to live. He knows everything feels very small and rather joyless now and he knows exactly how he's going to put a stop to that. What Will doesn't know is that Lou is about to burst into his world in a riot of colour. And neither of them knows they're going to change the other for all time."

Denne bog var noget af en oplevelse. Jeg har længe hørt fantastiske ting om Jojo Moyes, og da hun kom til bogforum, så besluttede jeg mig endelig for, at gå igang med 'Me Before You'. Det er en meget lærerig og eftertænksom historie, som har sat så mange indtryk på mig og jeg græd - nej, jeg hulkede - gennem halvdelen af bogen. Aldrig har en bog rørt mig så dybt før og efterladt mig så eftertænksom. Det var en umulig opgave at rate denne bog, men taget i betragtning af, at mine tanker stadig kredser om den flere dage efter den er læst færdig, så er jeg endt med at give den 5 ud af 5.

Louisa er sådan en herlig karakter, men jeg har set mig en lille smule sur på hendes familie. Selvfølgelig forstår jeg godt, hvorfor den er, som den er, men det er Louisa der tjener pengene til sin familie, så de burde behandle hende bedre end de gør. Det er det eneste, som jeg kan sætte en finger på i denne bog. Hendes trælse familie. Men udover det, så er den virkelig fantastisk. Will er en meget kompliceret karakter, og jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvordan han tænker om livet. Det var en fornøjelse at følge Louisas og Wills eventyr sammen, men det har også kostet en del tårer.

"She looked at me carefully. "Mum says he's really nice." "He is really nice." "And handsome." "A spinal injury doesn't mean you turn into Quasimodo." Please don't say anything about it being a tragic waste, I told her silently. But perhaps my sister was smarter than that. "Anyway. She was definitely surprised. I think she was prepared for Quasimodo." "That's the problem, Treen," I said, and threw the rest of my tea into the flower bed. "People always are."" - citat side 248

Jeg glæder mig sådan til at læse flere bøger af Jojo Moyes. Hvis det er sådan hendes bøger påvirker folk, så lad mig få mere. Jeg vil føle, jeg vil længes og jeg vil på eventyr. Hvis du ikke allerede har fået læst bogen, så kan det virkelig anbefales - du bør dog overveje, at undgå at læse den i offentligheden - og husk gerne en kleenex eller to!

8 kommentarer:

 1. Jeg eeeeeeelsker Moyes! God anmeldelse ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er herlig og mange tak! Glæder mig virkelig til at læse mere af hende :D

   Slet
 2. Det er sådan en GOD bog! Åh, åh, åh. Jeg læste den lige efter 'The Fault in Our Stars' – jeg var helt ødelagt i de dage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh, super deprimerende kombi! Det forstår jeg virkelig godt. Men gode bøger, det er de virkelig! :)

   Slet
 3. En vidunder skøn bog!:) har lige lagt anmeldelse ud af "The Girl You Left Behind" af Jojo Moyes - kan kun anbefale den!!

  SvarSlet
 4. Jette Ninette Olsen26. oktober 2015 kl. 15.31

  Jeg tudede og tudede mens jeg læste. Det var ikke specielt populært for jeg skulle sove i telt og min næse var helt stoppet så jeg snorkede hele natten. Men en fantastisk bog og jeg glæder mig til at læse efterfølgeren. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi to! Jeg har aldrig grædt så meget til en bog, som til dén :)
   Det gør jeg virkelig også!

   Slet