torsdag den 27. november 2014

"Du" (You #1) - Caroline Kepnes

Du af Caroline Kepnes
Du af Caroline Kepnes
Original titel: You - Forfatter: Caroline Kepnes - Forlag: Politikens Forlag - Sidetal: 392
Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag.

"Boghandleren Joe falder for den selvsikre forfatterspire Guinevere Beck det sekund, hun træder ind ad døren. Beck er summen af Joes vildeste fantasier: Smuk, sej, knivskarp og ufatteligt sexet. Han vil gøre hvad som helst for at få hende. Beck ved det ikke endnu, men de to er som skabt for hinanden. Der går ikke lang tid, inden hun ikke længere kan modstå Joe, der pludselig synes så godt som skræddersyet til hende, og da en række makabre ulykker flår Becks verden itu, er der kun en, hun kan søge støtte hos. Men Joe har sider, Beck slet ikke kender til, og Becks egen perfekte facade viser sig også kun at være toppen af isbjerget, da besættelsen sender dem ud i et destruktivt stormvejr med dødelig udgang."

Jeg bevægede mig lidt ud af min comfort-zone ved at læse denne thriller - og jeg blev bestemt ikke skuffet! Den var så opslugende, spændende og jeg sad nærmest på kanten af stolen, for ivrigt at læse videre og finde ud af, hvad Joes næste træk ville være. Joe er ufatteligt begavet, charmerende og provokerende pervers. Han er en stalker, men umiddelbart virker han jo næsten som en normal mand - hvis man ser bort fra de psykopatiske stalker-træk. Caroline Kepnes formår nemlig at gøre ham menneskelig, hvilket er forundrende.

Jeg kunne rigtig godt lide de mange referencer til andre bøger. Joe arbejder i en boghandel, så selvfølgelig er hans liv også præget af læsning. Jeg smilede over flabede kommentarer om diverse bøger (blandt andet Stephen King-bøger) og nød, at der var et element i bogen, som jeg kunne føle mig tryg ved - nemlig bøgerne.

"... og rækker mig dit dankort, selvom du har kontanter nok i den til at betale med. Du vil have, at jeg skal kende dit navn, og jeg er ikke en eller anden galning, og jeg kører dit kort igennem, og stilheden mellem os bliver mere larmende, og hvorfor satte jeg ikke musik på i dag, og jeg kan ikke komme på noget at sige." - citat side 13.

"Du" er en spændingsfyldt thriller, der tager vejret fra en. Plottet er gennemtænkt, og skrivestilen er virkelig intens og fangende. Jeg blev muligvis fanget i Joes spind, og hvor ufatteligt er det ikke lige, når han jo i princippet er en sindssyg stalker? Bogen kan varmt anbefales, hvis man godt kan lide spænding og forvrængede kærlighedshistorier.

4 kommentarer:

 1. Det er virkelig en interessant bog med så mange forskellige elementer. Joe virker nemlig på mange måder helt normal, hvilket han jo på ingen måder er i virkeligheden. Derudover kunne jeg virkelig også godt lide alle referencerne til forskellige bøger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja præcis! Til tider var han jo også ret 'betænksom' og charmerende! :o
   Helt bestemt - det gav den lige et ekstra pift! ;)

   Slet
 2. Uha en anmeldelse! Den lyder virkelig super god!

  SvarSlet