tirsdag den 11. november 2014

Bogforum 2014 - Interviews

Noget af det, som jeg var rigtig spændt på, var at høre forfatterne blive interviewet. Hvad ville de snakke om, hvor tæt ville man komme på forfatterens liv, og ville det være nogle relevante spørgsmål?


Den første forfatter, som jeg hørte blive interviewet, var Sarah Engell. Hun blev interviewet om sin bog "21 måder at dø", samt fortalte en del om digital mobning og mobning generelt. Det var utroligt spændende at høre, hvordan hun har lavet research til sin bog, og om selve bogens plot. Der er så mange forfærdelige måder at mobbe på, efter vi har fået alle de sociale medier, så det var yderst interessant at få Sarahs holdning til det hele. Jeg glæder mig til at læse bogen i hvert fald.


En af de forfattere, som jeg var mest spændt på at høre, var selvfølgelig Lene Kaaberbøl. Hun blev interviewet omkring sin nye børneserie "Vildheks" (som lige nu er aktuel med bind 6), men der blev skam også snakket en del om "Skammer-serien". Det var fantastisk at høre hende snakke, da jeg synes hun er en vidunderlig forfatter. Det var interessant at høre, hvilke tanker hun gør sig, når hun skriver børnebøger og sammenligningen af Vildheks-bøgerne og Skammer-bøgerne. Noget der rørte mig utroligt meget var, at hun svarede på spørgsmålet omkring, hvilken bog der var hendes favorit. Først gjorde hun det klart, at en mor jo aldrig vælger mellem sine børn, men hvis hun alligevel skulle vælge en, så måtte det være "Slangens Gave" (bind 3 i Skammer-serien) og dér var jeg solgt. Det er jo også MIN yndlingsbog, åh kære Lene. Jeg sad opslugt som et lille barn, grinte og nikkede anerkendende hver gang hun blev spurgt om nye ting.


Sophie Kinsella blev også interviewet - på engelsk selvfølgelig - og hun var virkelig underholdende. Ikke nok med at hun var sjov og lærerig at høre på, så virkede hun også ret ydmyg. Hun fortalte om, hvordan hun kan leve sit liv, der hvor hun bor, uden at føle sig som en kendis, men alligevel flyve hele verden rundt for at snakke om sine bøger. Hun er netop aktuel med 7 bind i Shopaholic-serien og har ingen planer om, at sige farvel til Becky endnu. Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke har fået læst nogen af hendes bøger endnu, men det har jeg i hvert fald lyst til nu. Det var super spændende at høre om, hvordan hun får idéerne til sine bøger, og om hun egentlig ser sig selv som en shopaholic.


Sidst men ikke mindst, så hørte jeg skønneste Jojo Moyes blive interviewet. Det var virkelig en fornøjelse - hun virker som det mest fantastiske menneske. Det var så spændende, at få et indblik i, hvordan hun skriver sine bøger, og hvad hun ellers laver til dagligt. Hun fortalte om, at man som voksen kun kan være god til to ting - om sig selv nævnte hun, at være en god forælder og at skrive bøger. Så hun har måtte ofre sit sociale liv for at kunne udleve sin drøm som forfatter, og samtidig være en god mor for sine børn og en god kone for sin mand. Det var meget beundringsværdigt og hun fik gjort mig klogere på en masse ting. Jeg er så spændt på at udforske hendes forfatterskab endnu mere, da hun med sit interview har inspireret mig og har efterladt et enormt positivt indtryk på mig.

4 kommentarer:

 1. Moyes /er/ virkelig et fantastisk menneske. Så sød. Det lyder til at du kom godt omkring messen - dejlige billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, du er altså også bare heldig! ;) jeg glæder mig til at læse dit interview med hende :D
   Det gjorde jeg helt bestemt og mange tak :)

   Slet
 2. Det lyder som nogle rigtig gode interviews, du fik hørt, og virkelig fedt at de kunne inspirere dig til at læse (flere) bøger af forfatterne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt! Jeg er så glad for, at have hørt dem :D

   Slet