fredag den 3. oktober 2014

Teater: "1984"

Jeg var så heldig at vinde billetter til teaterforestillingen baseret på George Orwells "1984". Så onsdag den 1. oktober tog jeg min ven under armen og begav mig mod Betty Nansen Teater i København. Jeg var virkelig spændt på at se forestillingen, selvom jeg endnu ikke har fået læst bogen.


Det var med meget få forventninger at jeg satte mig i den intime teatersal og min ven havde læst bogen - så han var muligvis mere spændt end mig. Men jeg blev fanget lige fra starten af. Jeg har fået lyst til at læse bogen i den nærmeste fremtid - for jeg er blevet nysgerrig og jeg har så mange spørgsmål, hvor jeg kun kan gisne svarene. Så forhåbentlig kan bogen gøre mig klogere.

Skuespillerne var meget troværdige og der var flere gange, hvor jeg sad helt ude på kanten af sædet af bare spænding. Det var en meget tankevækkende forestilling og jeg blev virkelig blæst bagover af hele måden, som stykket var sat op på. Sceneskiftene fungerede perfekt og der blev brugt specielle lysefekter indimellem, hvor det var passende for at få spændingen i salen til at stige.

Den yngste skuespiller (som også ses på billedet) var jeg utrolig imponeret over. Hun var ikke så meget med i selve stykket, men de gange hun var, der formåede hun virkelig at spille sin rolle fuldt ud og viste virkelig talent, hvis man tager hendes alder i betragtning. Hun sang også et stykke af 'Bro Bro Brille'. hvor jeg sad tilbage med kuldegysninger.

Jeg kan varmt anbefale jer, at tage ind og se teaterstykket, hvis I har mulighed for det. Det er interessant, nervepirrende og rørende. Det har sat en masse tanker i gang hos mig og jeg funderer over, hvordan verden ellers kunne se ud, hvis systemet og hverdagen var anderledes.

(Billederne er pressefotos fra Betty Nansen Teater)

2 kommentarer:

  1. Personligt synes jeg, at 1984 ikke helt fungerede som bog. Den er nærmere et essay end fiktion. Derimod fungerer Animal Farm fænomenalt og er noget kortere :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Har endnu ikke læst dem - men ser frem til 'Animal Farm' så :D

      Slet