tirsdag den 7. oktober 2014

Litterære indrømmelser #2 'Signerede bøger'


Jeg elsker ideen om signerede bøger. At forfatteren på et eller andet tidspunkt har siddet med bogen i hånden og skriblet en fin signatur deri. Derudover knuselsker jeg de bøger, som jeg ejer med signering i. Hvad end om jeg har modtaget bøgerne sådan eller rent faktisk mødt forfatterne. Selvfølgelig gør det oplevelsen mere speciel, når man får den signeret direkte af forfatteren - men jeg bliver også helt ekstatisk, når jeg modtager en bog, som er signeret. Det er selve tanken om, at forfatteren har berørt sit eget værk fysisk også - og ikke kun mentalt.


Den allerførste bogsignering jeg fik, det var dengang jeg gik i 4. klasse. Jeg var med en veninde til en forelæsning af Lene Kaaberbøl, som på daværende tidspunkt var ved at udgive sidste bog i 'Skammer-serien', som hun også læste op af. Dengang havde jeg kun læst WITCH-bøgerne af hende, men var helt tosset med hende. Senere hen er min kærlighed til hendes forfatterskab voksede og jeg knuselskede hele Skammer-serien og de efterfølgende to standalones 'Skyggeporten' og 'Sirene'. Hun er den dag i dag en af mine danske yndlingsforfattere og hendes signering varmer mig om hjertet. Jeg har rent faktisk mødt denne herlige kvinde. Jeg vil meget gerne møde hende endnu en gang og få signeret min udgave af 'Slangens gave' (da det er min yndlingsbog i serien).


Derudover læste vi bøger af Sulaima Hind da jeg gik i 10. klasse på efterskolen og i forbindelse med, at vi skulle et smut til København, så arrangerede de, at vi tog hen på Christiania og fik en forelæsning af hende, om hendes liv og hendes bøger. Det resulterede så i, at hun signerede begge mine bøger, både 'Ave Eva' og 'Dias'. Hun var en meget interessant kvinde med en virkelig speciel opvækst.


Da jeg modtog bøgerne i 'Nattens Sanger-serien' blev jeg helt ekstatisk over, at Christina Bonde havde signeret dem alle sammen. Jeg blev simpelthen så glad og knugede bøgerne ind til mig. Det var personligt - de var til MIG. Jeg mødte hende endelig til bogbloggertræf i Aalborg og fik endda taget et billede sammen med hende!


Jeg modtog 'Spillet om Sirenen' af Pernille Vørs og igen varmede det mit hjerte over den personlige signering. Det faktum at hun har skrevet præcis til mig, det gør mig simpelthen så glad og jeg krammer bogen og smiler ved tanken om, at den er signeret af hende.


Sidst men ikke mindst, så var David Mitchell jo forbi Danmark pga. 'Louisiana Literature Festival', hvor han signerede bøger. Jeg havde dog ikke mulighed for at møde ham, men People's Press afholdte en konkurrence på Instagram, hvor man havde mulighed for at vinde en signeret udgave af 'Jacob de Zoet's Tusind Efterår' og jeg endte med at vinde! Det er simpelthen den fineste signering, som jeg nogensinde har set og jeg glæder mig virkelig til at læse bogen.

I de seneste par år er tanken om signeringer steget mig lidt til hovedet. Jeg har et inderligt ønske om, at møde mine yndlingsforfattere og få deres små skriblerier ned i mine bøger. Eller, deres bøger, som nu er mine. Så det er noget jeg arbejder på - jeg må møde flere forfattere og få signeret flere bøger. Jeg knuselsker dem virkelig på en lidt anden måde end de ellers normale bøger.

14 kommentarer:

 1. Det er alligevel en del bogsigneringer du har :) Jeg har selv kun fra Nanna Foss, fra Bogbloggertræffet. Den må du da også have? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den har jeg også! Men havde 'desværre' planlagt dette indlæg før jeg fik den - så den er ikke med i denne omgang ;)

   Slet
 2. Jeg elsker også signerede bøger, og jeg har efterhånden en del, der er et eller andet helt specielt ved, at forfatterne har sat deres præg på bøgerne! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nemlig! Det er noget helt særligt :D

   Slet
 3. Der er bare et eller andet helt specielt over signeringer. Uanset om de er forudskrevne, eller skrevet personligt til én. Bare tanken om, at forfatteren har haft lige præcis den bog i hænderne, er virkelig bare fantastisk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Selvom det personlige selvfølgelig er at fortrække, så er jeg nu også glad for det andet :)

   Slet
 4. Jeg elsker virkelig David Mitchells signering i din bog! Så fin!

  SvarSlet
 5. Jeg har vidst kun én signeret bog, i hvert fald kun en, som betyder virkelig meget for mig.
  "Kast lys over skyggen" af Debbie Ford, hun skrev "Dear Fantastic Frederik, Much love Debbie Ford". Det er den eneste bog man ikke kan låne af mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor fantastisk! Haha og det forstår jeg godt ;)

   Slet
 6. Jeg er også fan af signeringer, men har ikke så mange. Drømmer selvfølgelig om en King-signering! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det forstår jeg godt! Hvis der er nogen, der fortjener den signering, så er det dig! ;)

   Slet
 7. Åh, hvor er jeg misundelig på den david mitchell signering! Den er så fin, og så elskede jeg skyatlas. Glæder mig til at læse hans nye bog :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har endnu ikke fået læst skyatlas! Men har hørt så meget godt om den! :)

   Slet