torsdag den 23. oktober 2014

"Hr. Penumbras Døgnåbne Bogbutik" - Robin Sloan

Hr. Penumbras Døgnåbne Bogbutik af Robin Sloan
Hr. Penumbras Døgnåbne Bogbutik af Robin Sloan
Hr. Penumbras Døgnåbne Bogbutik af Robin Sloan
Original titel: Mr Penumbra's 24-hour Bookstore - Forfatter: Robin Sloan - Forlag: Forlaget Iris - Sidetal: 295
Anmeldereksemplar fra Forlaget Iris.

"Clay Jannon mister sit arbejde som webdesigner under den økonomiske krise, men får job som nattevagt i en mystisk bogbutik. Kunderne er få og excentriske, og de køber sjældent noget, men låner gamle tykke læderindbundne bøger med hjem. Da Clay forsøger at kortlægge kundernes adfærd, gør han en opdagelse, der sender ham og hans venner på jagt efter sandheden, som viser sig at række langt ud over den lille bogbutik. Snart begynder der at danne sig et billede – og så forsvinder hr. Penumbra..."

Denne bog er helt klart den sjoveste bog, som jeg længe har læst. Jeg sad konstant og fniste for mig selv - om det er mig, der har dårlig humor eller ej vides ikke, men den gjorde mig så glad og fjollet. Bogen handler om en bogbutik, kærlighed til bøger og den udviklende teknologi. Det sættes sammen på en meget tankevækkende måde, hvorpå man egentlig ender med, at spekulere over, hvor meget tingene har ændret sig med tiden - og hvordan vi også ændrer os som mennesker.

Jeg kunne rigtig godt lide karaktererne i bogen, da de alle sammen blev ret fyldige og man følte næsten, at man kendte dem ligeså godt som Clay kender dem. Jeg var især fascineret af Hr. Penumbra, som rummer så mange egenskaber, men i sidste ende også bare er et skrøbeligt menneske, som så mange andre. Der er også et stort fokus på venskab i bogen - og det gjorde egentlig hele historien en smule mere speciel. Clay har venner med forskellige egenskaber, og det er så forunderligt, det de kan opnå, når de samarbejder med hinanden.

"De er allerede et godt stykke oppe ad gaden nu, halvvejs oppe ved Neels bil, men jeg står stadig ved det brede vindue i facaden med de store guldbogstaver. HR. PENUMBRAS i smuk Gerritszoon. Der er mørkt inde i butikken. Jeg lægger hånden på selskabets symbol, de to hænger, der er åbne som en bog. Da jeg flytter den, kan man se aftrykket af min hånd og mine fingre på ruden" - citat side 226.

Det var en fornøjelse, at læse denne hjertevarmende og lærerige historie. Jeg kan med glæde anbefale, at læse den og jeg ønskede allerede selv at genlæse den, da jeg havde vendt den sidste side i bogen. Den er så sjov, rørende og tankevækkende - og så handler den jo selvfølgelig om bøger. Den er perfekt til hyggelig efterårslæsning efter min mening.

2 kommentarer:

 1. Hej Hej..

  Kunne du være interesseret i at være med i en Knæk Cancer indsamling for bloggere???
  http://jeasblanketanker.blogspot.dk/2014/10/danske-bloggere-samler-ind.html

  Knus Jeanette <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kigger lige på det! Fedt initiativ! :)

   Slet