lørdag den 6. september 2014

"Venedig" (Italienske Nætter #1) - Irene Cao

Venedig af Irene Cao
Venedig af Irene Cao
Original titel: Io Ti Guardo - Forfatter: Irene Cao - Forlag: Pretty Ink - Sidetal: 342
Gave fra Rosinante&co.

"En kvinde, der ikke kender kærligheden. En mand, der kun kender dens mørke side. Elena er 29 år, kunstkonservator og bor i Venedig. Kunst er hele hendes verden, og frem for fest og farver foretrækker hun at sidde hjemme alene eller se film sammen med sin gode ven Filippo, som hun begynder at tro kunne være hendes drømmemand. Lige indtil den dag hun møder Leonardo, en berømt stjernekok fra Sicilien, som flytter ind i den bygning, hvor Elena er i gang med at restaurere et freskomaleri. Leonardo mærker med det samme, at Elena gemmer på noget uforløst, og han sætter sig for at tage hende med på en rejse i nydelse. Trods irritation over at blive forstyrret i sit arbejde er Elena stærkt tiltrukket af den karismatiske Leonardo, som kun har én betingelse: Elena må ikke forelske sig i ham."

'Venedig' var næsten en rejse sydpå. Jeg nød virkelig at læse Irena Caos beskrivelser af byen, landskaberne og hele stemningen i den italienske by. Det var en fornøjelse at lære Elena at kende og jeg følte virkelig, at jeg var på ferie i Venedig blot for at betragte hende og hendes historie. Det er en varm, men også hjertegribende fortælling, om en kvinde, der måske ikke helt er sikker på hvem hun er og med glæde tager imod en udfordring for at finde ud af dette.

De andre karakterer i bogen har også sine gode sider. Jeg er vild med veninden Gaia, der næsten er det modsatte af Elena. Normalt har 'veninden' ret meget tilfælles med hovedpersonen, men sådan er det heldigvis ikke i dette tilfælde - og det var forfriskende! Selvom de kan have deres uoverensstemmelser, så er der en forståelse imellem dem, som man kun finder hos rigtige veninder.

"Grundlæggende oplever jeg kun verden gennem øjnene, men lige nu er alt, de ser, sort, de er bedøvet og lagt til at sove. Synet har været den eneste måde, jeg har erfaret verden på. Jeg var lykkelig og følte mig sikker. Men så mødte jeg ham." - citat side 181.

Bogen er en sanselig og erotisk fortælling, men den er så meget mere end det. Den går meget i dybden med at give et ordentligt indtryk af Venedig og dens beboere. Det er en historie om at finde sig selv - på den ene eller anden måde. Jeg er meget spændt på at læse de næste to bøger i serien og se om Elena kommer tættere på, hvem hun egentlig er og hvad hun vil.

2 kommentarer:

  1. Den lyder faktisk rigtig tiltalende! Ikke mindst fordi den er så atmosfærisk. jeg elsker bøger, der kan vække fremmede steder til live.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja præcis! Jeg havde det virkelig som om at det var mig, der sad nede på en hyggelig café, så ud over vandet og fik en drink.

      Slet