onsdag den 20. august 2014

"Spillet om Sirenen" (Dominic #1) - Pernille Vørs

Spillet om Sirenen af Pernille Vørs
Spillet om Sirenen af Pernille Vørs
Spillet om Sirenen af Pernille Vørs
Original titel: Spillet om Sirenen - Forfatter: Pernille Vørs - Forlag: Mellemgaard - Sidetal: 490
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"Catharina Julie Hansen er et smukt rodehoved af en rødtop på 24 år, som netop har fået nyt arbejde på en jetset-restaurant. Her møder hun Ian Dominic, en lidt ældre, mystisk mangemillionær, der tillige er en yderst eftertragtet ungkarl. Catharina indlader sig i stadig højere grad med denne manipulerende, dæmoniske drømmemand. Først som en art selskabsdame, senere som Ians mellemleder på restauranten og ikke mindst som hans elskerinde. De to hvirvles ind i et accelererende, eksperimenterende seksuelt spil, der hurtigt kommer til at fylde deres liv. Trods deres modsætninger kommer de tættere på hinanden og nærmer sig noget, der til forveksling kunne minde om ægte kærlighed. Dog bærer de begge rundt på en familietragedie, der truer med at knuse deres forhold. Kan lidenskaben overleve, eller må de erkende, at deres forhold er dødsdømt?"

Jeg var rigtig spændt på at læse denne bog. Forventningerne havde nok bygget sig lidt op og jeg blev bestemt ikke skuffet, overhovedet! Pernille Vørs har skrevet en bog, som får en til at holde vejret fra start til slut. Den indeholder så mange elementer, som gør at den er så spændende at læse. Der er masser af kontraster, som hele tiden balancerer hinanden - så meget varme og kulde, enten er det opløftende og ellers er det ødelæggende. Hun laver så fint et spind med den røde tråd gennem hele bogen og formår virkelig at holde ens opmærksomhed fanget. Det faktum at bogen så rent faktisk også foregår i Danmark gør det hele endnu mere virkelighedsnært.

Hovedpersonen var jeg lidt skeptisk overfor i starten. En rødtop, der praktisk talt ikke kan holde sin mund lukket når hun burde. Men jeg lærte virkelig at elske Catharina, både hendes jeg-tænker-før-jeg-taler-åbenhed, men også hendes temperament. Det er så sjældent at en hovedperson besidder så stærke karaktertræk som hun og det var en fornøjelse, at hun ikke bare bukkede hovedet og valgte at tie, men faktisk turde sige sin mening, hvad end folk ville have den eller ej.

"Hvornår har han rykket sig så tæt på mig? Jeg er som hypnotiseret. Vi er så tæt nu, at jeg kan mærke hans ånde mod mig. Den kærtegner mig på min hals, og hans stemme strømmer ind over mig som en varm flodbølge. "Jeg kunne ikke drømme om at købe din krop for sex, Catharina." Jeg glipper med øjnene og ser hans smukke læber bevæge sig. "Ikke når jeg ved, at du vil give mig den frivilligt."" - citat side 45.

.. Og så er der selvfølgelig Ian Dominic. Jeg har det lidt ambivalent med ham, men det er nok sådan jeg har det med de der hårde typer. Man elsker at hade dem - eller hader at elske dem? I hvert fald har Pernille Vørs med sin smukke og fængende fortælling, formodet at konkurrere mod 'Mr. Grey' og forfatteren E. L. James og jeg er næsten sikker på, at så snart folk får øjnene op for denne bog, så vil de også blive ramt af ID-syndromet. Pas på, det smitter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar