lørdag den 23. august 2014

"En dag skinner solen også på en hunds røv" - Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv af Sanne Munk Jensen
En dag skinner solen også på en hunds røv af Sanne Munk Jensen
Original titel: En dag skinner solen også på en hunds røv - Forfatter: Sanne Munk Jensen - Forlag: Gyldendal - Sidetal: 248 

Anmeldereksemplar fra Gyldendal.

"Alma har egentlig det hele. Hun har en kæreste. Hun har også en søster. Og en mor. Og en veninde. Der er nok at se til. Men af og til er de hver på sin måde så anstrengende og mærkelige, at Alma helst ville undvære dem allesammen. Det er bare lidt svært, når hun samtidig elsker dem..."

'En dag skinner solen også på en hunds røv' er en ærlig og ligefrem fortælling. Der er de forfattere, som lægger hånden over ting, som vi helst ikke vil høre og så er der de forfattere som simpelthen bare spytter det ud alligevel. Sanne Munk Jensen er af sidstnævnte kategori. Bogen holder intet tilbage og har et meget hverdagsagtigt sprog - og de unge mennesker bander lidt meget. Men det gør den mere idyllisk med hele ungdomslivs-temaet som kører i bogen. Selvom der er brugt mange bandeord, så er bogen stadig velskrevet.

Man følger unge Alma, hvor hele handlingen egentlig kun tager sted i en enkelt uge af hendes liv, men man bliver så fodret med en masse flashbacks for at forstå, hvorfor hun er på det punkt i sit liv, som hun er. Så handlingsmæssigt har den ikke så meget indhold, da det mere er en genfortælling af hendes liv snarere end en actionfyldt historie.

"I virkeligheden måtte mange fyre da virkelig føle, at de havde købt katten i sækken. De første tre måneder lå man dér med kronisk glatte skinneben, lækkert undertøj der måske ligefrem passede sammen, og så selvfølgelig en appetit, der svarede til en fugls. Og så en dag kigger fyren op og opdager, at der på den fine lille gråspurvs plads pludselig sidder en frådende albatros med stikkende skinneben og udbollede Sloggi-hylere." - citat side 144.

Sanne Munk Jensen har dog formået at skrive en ungdomsbog, som lægger op til debat og tager fat på de vigtige emner i en ung piges liv. Familie, venner, uddannelse, kærester og ikke mindst det, at være tro mod sig selv og sine egne følelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar