tirsdag den 8. juli 2014

"The Summer I Turned Pretty" (Summer #1) - Jenny Han

The summer I turned pretty af Jenny Han
The summer I turned pretty af Jenny Han
The summer I turned pretty af Jenny Han
Original titel: The Summer I Turned Pretty - Forfatter: Jenny Han - Forlag: Razorbill (Penguin) - Sidetal: 276


"Every year Isabel spends a perfect summer at her family friends' house. There's the swimming pool at night, the private stretch of beach - and the two boys. Conrad - unavailable, aloof - who she's been in love with forever. Jeremiah - friendly, relaxed - the only one who's ever really paid her any attention. But this year something is different. They seem to have noticed her for the first time. It's going to be an amazing summer... and one she'll never forget."

Jeg havde virkelig 'summer-vibes' omkring denne bog. Jeg har fået den anbefalet som den perfekte strandbog og har derfor også anbefalet den videre. Det er fuldstændig rigtigt. 'The Summer I Turned Pretty' emmer simpelthen af sol, strand, hygge og alt hvad der er indbegrebet af sommer. Jeg fik helt lyst til at pakke kufferten og tage ned sydpå med en drink i den ene hånd og en god bog i den anden.

Man følger Isabel eller 'Belly' som hun bliver kaldt, hvor man gennemgår den sommer, hvor hun er der nu - men også de forrige somre fra da hun var yngre. På den måde lærer man personerne at kende mens de 'vokser op' og hvordan de har forandret sig (eller mangel på samme) i forhold til den sommer, hvor hun er der nu. 

"It was the summer I turned pretty. Because for the first time, I felt it. Pretty, I mean. Every summer up to this one, I believed it'd be different. Life would be different. And that summer, it finally was. I was." - citat side 21.

Det er en rigtig hyggelig bog og jeg kan varmt anbefale den. Den er let læst og frembringer fine smil, mens man drømmer sig væk til et varmere sted end Danmark, hvor sommerferien er ren ferie og afslapning. Jeg glæder mig til at læse resten af serien og forblive i den illusion af sommer, som jeg sidder med lige nu.

4 kommentarer:

  1. Åh ja. Så hyggelig og fin lille en bog! :)

    SvarSlet
  2. Den er virkelig en helt perfekt sommerbog! Men ja, i det hele taget det jo bare en virkelig god bog, som virkelig bringer smilet frem :)

    SvarSlet