onsdag den 9. juli 2014

"Skæbne" (Nattens Sanger #2) - Christina Bonde

Skæbne af Christina Bonde
Skæbne af Christina Bonde
Original titel: Skæbne - Forfatter: Christina Bonde - Forlag: Mellemgaard - Sidetal: 314
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Læs også anmeldelsen af Nattens Sanger #1: "Besat"

"Da sorgen knuser Victorias hjerte, imødegår hun sin skæbne. Men uventede hændelser komplicerer hendes nye eksistens. Mens skæbnegudindernes budskab bliver klart, finder Victoria sig selv som midtpunkt i et farefuldt spil af bedrag og opslugende begær. Hvordan kan Victoria hævne sin sorg, når missionen truer hendes kærlighed til Lucas? Når vejen til sejr tvinger hende i armene på ondskaben? Når magten, hun selv besidder, er eftertragtet og årsag til forbrydelse? Hvem kan hun stole på? Fjenderne truer overalt og tvinger Victoria til at beskytte fortiden. Så fødes en ny skæbne, der samler Victorias hjerte ..."

JA! Ja, siger jeg bare. 'Skæbne' var intet mindre end en fantastisk efterfølger til 'Besat'. Der er altid frygten for at anden bog i en trilogi er den der bare trækker det hele i langdrag - men det skal jeg love for at denne bog ikke gjorde! Christina Bonde formår simpelthen at skabe så vidunderligt et handlingsforløb og jeg blev en anelse lykkelig da det uventet drejede imod en retning, som jeg inderligt havde håbet på. 

Derudover sætter jeg virkelig pris på, at hun som forfatter ved, hvornår hun skal skifte afsnit/emne. Jeg var en anelse bekymret over, om vi skulle læse mange sider bare med ren forklaring og langsom handling, men det skippede hun simpelthen og lavede en herlig opfølgning i starten af et nyt kapitel istedet - det er en vidunderlig evne at have og det beundrer jeg hende virkelig for.

"Det havde været så lykkeligt og stærkt, mit hjerte. Nu var det såret, og det ville segne for at følge min skæbne på vej. For hvem havde brug for et hjerte, når det var knust? I min nye eksistens krævede kærligheden intet hjerte, og sorgen ville forsvinde sammen med hjerteslagene." - citat side 52.

Endnu engang er jeg overrasket og glad for at have læst en bog, skrevet af en forfatter med et så nuanceret sprog og som tør at lege med sætningerne. Jeg er virkelig spændt på at se, hvordan hele historien ender.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar