fredag den 25. juli 2014

"Læserne i Broken Wheel anbefaler" - Katarina Bivald

Læserne i Broken Wheel anbefaler af Katarina Bivald
Læserne i Broken Wheel anbefaler af Katarina Bivald
Original titel: Läsarna i Broken Wheel rekommendera - Forfatter: Katarina Bivald - Forlag: Lindhardt&Ringhof - Sidetal: 396
Anmeldereksemplar fra Lindhardt&Ringhof.

"Svenske Sara skriver sammen med 75-årige Amy fra Iowa, USA. I to år har de udvekslet tips om bøger og livet, og en dag takker Sara ja til Amys tilbud om at besøge hende. Da hun når frem til den lille flække Broken Wheel, er Amy imidlertid pludselig død. Byens indbygere tager sig godt af den forvirrede, unge turist, og Sara beslutter sig for at blive som planlagt. Da hun åbner en boghandel med alle Amys bøger, liver den lille, søvnige by langsomt op, og Sara oplever for første gang at knytte relationer og venskaber - udover dem i litteraturens verden. Ingen tør tænke på, at Sara snart skal hjem igen, så byens indbyggere går sammen om en aldeles skør, men genial plan..."

Denne bog er en hyggelig historie om en lille flække i USA. Den rummer så mange herlige beskrivelser, tankevækkende spørgsmål og en masse kærlighed til bøger og det skrevne ord. Som helhed nød jeg at læse denne bog, men det gik dog lidt sløvt for sig, da det ikke ligefrem er en action-packed historie.

Jeg holdte virkelig af karaktererne i denne bog og selvom Amy ikke er der, så føler man, at man kender hende og forstår hendes syn på den lille by og alle dens indbyggere. Hovedpersonen Sara irriterede mig dog igennem den første halvdel af bogen. Hun er en lille usikker grå mus og det havde jeg bare svært ved at arbejde med. Indimellem fik jeg lyst til at give hende et lille skub udover kanten, så hun kunne føle livet og hvad der hører med - i stedet for kun at have sin fine lille næse begravet i en bog.

"Hvis hendes liv havde været en bog, ville hun ikke engang have haft en birolle. Og en birolle var faktisk det eneste, hun ønskede. Hovedperson, det var nok for meget at forlange, men i det mindste at få lov til at få sit udseende og nogle karaktertræk hurtigt beskrevet i et par linjer, når hun fra tid til anden mødte den rigtige heltinde. At få lov til at være en person med et navn og nogle replikker." - citat side 35.

Heldigvis bliver Sara bedre til at gribe ud efter livet og rent faktisk leve det. Man føler faktisk næsten at man selv er i Broken Wheel og kender alle personerne, som Sara møder. Det er en herlig debutroman af Katarina Bivald og jeg er spændt på at se, hvad vi ellers kan forvente af hende.

2 kommentarer:

  1. Det er simpelthen sådan en skøn bog - og så er den bare så sommerfin!

    SvarSlet