tirsdag den 15. juli 2014

"Følelse" (Nattens Sanger #3) - Christina Bonde

Følelse af Christina Bonde
Følelse af Christina Bonde
Original titel: Følelse - Forfatter: Christina Bonde - Forlag: Mellemgaard - Sidetal: 310
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

 Læs også anmeldelsen af Nattens Sanger #1: "Besat" og Nattens Sanger #2: "Skæbne"

"Missionen er sat i værk. Med blodet som sit eneste våben og med de følelser, der manifesterer budskabet, kaster Victoria sig ud i kampen. Helt tæt på Hector skal hun sikre sejren. Men intet går som forventet. I ondskaben finder Victoria svar på vitale spørgsmål, der sender hende ud i en afgørende vendetta, der truer med at koste hende dyrt. Nødtvungent må hun acceptere Lucas og Alexander i en magtfuld forening, der vil revolutionere vampyrsamfundet for altid. Fortidens dæmoner bekæmpes, og i kulissen venter uforudsete forandringer. I sin endegyldige skæbne finder Victoria omsider sig selv. Lykken synes fuldbragt ... men er alle fjender besejret?"

Jeg elsker måden, hvorpå Christina Bonde formår at samle små sætninger og ting fra de foregående bøger og smelte dem sammen, så de også fremkommer i den sidste bog. Jeg nød at gense nogle af de sætninger, som man havde bidt mærke i og det giver virkelig også følelsen af genkendelse. Man kender de her personer og man husker, hvad de har været igennem.

Der er så mange små og fine detaljer i denne bog, som simpelthen gør den til en perfekt afslutning på hele trilogien. Alt er gennemtænkt og jeg føler ikke, at det bliver forhastet på nogen måde overhovedet. Man får svar på de væsentlige ting og jeg har været vred, grint og grædt igennem denne bog. Hvor var det dog en smuk slutning. Jeg er især vild med, at vi kom tættere på Josephine - hende kom jeg virkelig til at holde meget af til sidst.

"Der var tusind ting, jeg ønskede at sige til min veninde. Tusind følelser, jeg ville sætte ord på. Men jeg forblev tavs, og for en stund fandt jeg mere fred i stilheden end ordene. Hvis Rebeccas sjæl eksisterede et sted blandt stjernerne, behøvede hun ikke ord for at vide. Hun vidste det allerede." - citat side 19.

Jeg begriber stadig ikke, at der er en dansk forfatter, som har skrevet denne skønne serie. Så kan Stephenie Meyer godt pakke sine ting sammen! Jeg vil klart anbefale den til alle, især til folk som har en interesse for vampyrer. Det er i hvert fald blevet en af mine yndlingsserier om emnet!

4 kommentarer: