tirsdag den 1. juli 2014

"Besat" (Nattens Sanger #1) - Christina Bonde

Besat af Christina Bonde
Besat af Christina Bonde
Besat af Christina Bonde
Original titel: Besat - Forfatter: Christina Bonde - Forlag: Mellemgaard - Sidetal: 316
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"For 23-årige Victoria Rose er livet en kamp mod de følelser, der afholder hende fra at leve det. Hendes tilværelse er præget af eftervirkningerne fra et overfald, der har spoleret hendes selvværd og frarøvet hende troen på kærligheden - indtil den dag hun møder Lucas. I et skæbnesvangert opgør med fortiden forandrer Lucas ikke bare Victorias liv, men hele hendes virkelighed. Hun befinder sig pludselig i en verden af vampyrer og havner i en stridighed, der er ved at koste hende livet. Undsætningen viser sig at komme fra en ældgammel fatalistisk overbevisning, der vil give Victoria en central plads i vampyrernes verden, men samtidig kræver valg, der mentalt er ved at flå hende i to halvdele. Hvilken løsning skal vælges, når kærligheden splitter mod hver sin verden, og når skæbnen synes umulig? Kan hjertet forenes i den bestialske sandhed, og hvor langt tør Victoria gå for at efterstræbe lykken?"

Jeg var meget spændt på at læse denne bog. For det første da det var af en dansk forfatter og for det andet fordi at et af emnerne var vampyrer. Der har været så meget med vampyrer i litteraturen i løbet af de sidste par år og man kan godt gå lidt død i det indimellem, men Christina Bonde formår faktisk at vække gnisten igen - selvom man har læst om vampyrer før, så blev man alligevel nysgerrig!

Sproget er simpelthen så herligt og det er dejligt at se en dansk forfatter udnytte vores sprog, som hun gør. Man bliver revet med og hun får penslet de fineste billeder, mens historien skrider frem. Jeg er positivt overrasket og føler virkelig ikke at Besat 'bare' er endnu en vampyr-historie - den er så meget mere end det. Selvom nogle af vampyr-elementerne er set før, så formår Christina Bonde at få andre detaljer ind så vi stadig har et andet univers på trods af det velkendte.

"Om dagen var kampen retfærdig. Hvert eneste sekund holdt jeg mig beskræftiget, og min maniske aktivitet sendte besættelsen på afstand.
Om aftenen var kampen næsten vundet. Arbejdet efterlod ingen tid til tanker, og besættelsen blev midlertidigt nedkæmpet.
Om natten var kampen tabt. Modstanden knækkede i de stille timer. Nætterne havde altid været min yndlingstid, nu var de blevet centrum for min indre slagmark; mit eget personlige, ulykkelige Helvede. Uanset hvor ihærdigt jeg forsøgte, kunne jeg ikke give slip.
Om natten var besættelsen altoverskyggende, og jeg var magtesløs." - citat side 23.

Jeg nød virkelig at læse Besat og jeg kan ikke vente med at læse de efterfølgende bøger. Jeg har fået blod på tanden (høhø) og er virkelig taknemmelig for, at min interesse for vampyrer er blevet vækket fra sin dvale. Så ikke nok med at bogen er spændende og velskrevet - så har vi derudover også fået en dansk forfatter, som vi kan være stolte af.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar