fredag den 11. juli 2014

Astrid Lindgren og 'Junibakken'

Da jeg var i Sverige her i juni med mine veninder, så skulle vi selvfølgelig også forbi Junibakken, som er et 'eventyrhus', hvor man kan opleve mange af Astrid Lindgrens miljøer, som hun har fortalt om i sine bøger. Vi så blandt andet Emil fra Lønneberg, Karlsson på taget og mange andre. Halvdelen af Junibakken er indrettet som et slags legeland til børn - så du kan lege i Villa Villekulla og derudover også se andre børnebogsfigurer som Alfons Åberg, Mumitroldene, Mik Mekanik, Peddersen og Findus og deres hjem - som du så kan lege i. Den anden halvdel af Junibakken er et 'eventyrtog', som man sætter sig ind i. Så kører man rundt (lidt ligesom 'den flyvende kuffert' i Tivoli) og ser en masse skulpturer og opsætninger af Astrid Lindgrens historier samtidig med, at der er en fortæller gennem højtalerne, som nævner det vigtigste fra historierne. Det var en rigtig hyggelig tur og man blev helt et lille barn igen. Jeg har sat mig for, at jeg skal genlæse nogle af Astrid Lindgrens bøger på et tidspunkt - i hvert fald Brødrene Løvehjerte. I dagens anledning havde jeg 'Lille My-knold' og jeg skulle selvfølgelig også lige have et billede af Astrid og jeg - nu vi var på besøg. Jeg fik forresten også striglet Pippis hest, selvom børnene kiggede lidt underligt på mig!

4 kommentarer: