fredag den 4. juli 2014

"Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe" - Benjamin Alire Sáenz

Aristotle and Dante discover the secrets of the universe af Benjamin Alire Sáenz
Aristotle and Dante discover the secrets of the universe af Benjamin Alire Sáenz
Aristotle and Dante discover the secrets of the universe af Benjamin Alire Sáenz
 
Original titel: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe - Forfatter: Benjamin Alire Sáenz - Forlag: Simon&Schuster - Sidetal: 359

"Dante can swim. Ari can't. Dante is articulate and self-assured. Ari has a hard time with words and suffers from self-doubt. Dante gets lost in poetry and art. Ari gets lost in thoughts of his older brother who is in prison. Dante is fair skinned. Ari's features are much darker. It seems that a boy like Dante, with his open and unique perspective on life, would be the last person to break down the walls that Ari has built around himself. But against all odds, when Ari and Dante meet, they develop a special bond that will teach them the most important truths of their lives, and help define the people they want to be. But there are big hurdles in their way, and only by believing in each other - and the power of their friendship - can Ari and Dante emerge stronger on the other side."

Wauw. Denne bog var smuk og rørende. Jeg forstår godt nu, hvorfor den har vundet priser og er så omtalt. Jeg blev fanget. Ikke nok med at historien i sig selv er spændende, så stiller Benjamin Alire Sáenz sin læser en masse spørgsmål og får sat en masser tanker igang. Det er en bog, som sidder i en efter man har læst den. Sproget er skønt og personerne i bogen er bare så herlige, at man kan ikke undgå at holde af dem på trods af det gode og det onde, der er i alle mennesker.

Det er en bog om familie, forskellighed og ikke mindst venskab. Vi følger Aristotle og ser verden ud fra hans lidt dystre vinkel. Det er, hvad jeg ville kalde for en 'efterårsbog'. En bog man sætter sig i sofaen og læser, mens det regner udenfor og bare lader sig opsluge. Jeg kneb en tåre flere stedet i bogen da den simpelthen var så smuk. Men ikke smuk på sådan en 'det her vil alle huske forevigt'-måde, mere på sin egen diskrete måde - den måde, hvor ordene giver genlyd indeni en.

"So I renamed myself Ari.
If I switched the letter, my name was Air.
I thought it might be a great thing to be the air.
I could be something and nothing at the same time. I could be necessary and also invisible. Everyone would need me and no one would be able to see me." - citat side 84.

Jeg vil klart anbefale denne bog til alle. Den har allerede sat spor inde i mit indre og den er i mine tanker. Det er ikke en bog, der bare ender når man har vendt den sidste side. Den lever videre.

8 kommentarer:

 1. Jeg har prøvet at høre den som lydbog. Det fungerede ikke rigtigt, den fangede ikke helt. Oplæseren var også ret monotom, og det var svært at følge med i den direkte tale - hvornår der blev skiftet fortæller, kunne jeg ikke helt høre. Så det har helt sikkert betydet noget, tror jeg! Jeg vil stadig gerne give bogen en chance i hvert fald :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det kan nogle gange være lidt problematisk med lydbøger også, hvis det er ting man lige skal tænke over!

   Men ja, synes helt klart at du skal give den en chance :D

   Slet
 2. Jeg har virkelig overvejet længe, om jeg skulle læse den, men du har virkelig lige fået mig overtalt. Den skal helt sikkert læses på et tidspunkt - måske til efteråret eller vinteren? Tænker den vil være god der, specielt når du siger, at det er en bog, der sætter sig fast :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber at du vil nyde den bare en anelse ligeså meget som mig!

   Og det synes jeg lyder som en fantastisk idé! ;)

   Slet
 3. Hvor lyder den god, og så er den virkelig flot! har ikke hørt om den før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg virkelig også den er!

   Den har været meget fremme på youtube, hos dem der blogger om bøger. Men har heller ikke set noget til den på de danske sider/bogblogs :D

   Slet
 4. Jeg vil bare så gerne læse den bog - den lyder helt fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den virkelig også! Tror faktisk lige den ville være noget for dig :D

   Slet